Welkom in de wereld van mobiele wandsystemen.

Français | English | Deutsch Contact

Fr | En | De Contact

Welkom op onze blogpagina.

Hier treft u regelmatig een nieuwe blog met trends in o.a. (utiliteits)bouw, onderwijs en horeca en de invloed daarvan op flexibele ruimteverdeling. Onderwerpen als leegstand, krimp in het onderwijs en herbestemmingsprojecten passeren de revue. Altijd uitgaande van slimme oplossingen met paneelwanden, vouwwanden, glaswanden en schuifwanden Wij wensen u veel inspiratie en leesplezier toe.
 • Creëer extra ruimte in het onderwijs

  Creëer extra ruimte in het onderwijs

  Gepost op 22-03-2018 12:03 door Breedveld

  Veranderingen in het onderwijs vragen om oplossingen in flexibiliteit. Met de mobiele wandsystemen van BREEDVELD creëert u de flexibele omgeving waarin perfect geanticipeerd kan worden op groei en krimp en op het anders inrichten van de leeromgeving. Want de klas met schoolbord waar dertig gezichten op zijn gericht maakt tegenwoordig niet zelden plaats voor zelfstandige werkruimten, computerruimten, presentatieruimten en plekken waar leerlingen in groepen kunnen werken. Een beetje flexibiliteit kan dus geen kwaad. Lees meer »

 • The finishing touch

  The finishing touch

  Gepost op 08-03-2018 15:07 door Breedveld

  Mobiele wanden zijn van enorme toegevoegde waarde in omgevingen waar flexibiliteit gewenst is. Denk aan kantooromgevingen, scholen, zorginstellingen en horecagelegenheden. De keuze in wandafwerkingen is even omvangrijk als de toepasbaarheid van mobiele wandsystemen. De basisbeplating kan op vele manieren worden afgewerkt. Naast esthetiek spelen ook eisen met betrekking tot functie, krasbestendigheid en bijvoorbeeld hygiëne een rol in de keuze voor een wandafwerking. Lees meer »

 • Een écht multifunctionele en flexibele omgeving realiseert u met de mobiele wandsystemen van BREEDVELD

  Een écht multifunctionele en flexibele omgeving realiseert u met de mobiele wandsystemen van BREEDVELD

  Gepost op 01-03-2018 14:07 door Breedveld

  De mobiele wandsystemen van BREEDVELD halen het beste uit elke ruimte. Het assortiment bestaat uit paneel-, glas-, schuif- en vouwwanden -allen geproduceerd in de eigen fabriek in Horssen-, er zijn eindeloos veel afwerkingsmogelijkheden en maatwerk is standaard. Met haar mobiele wandsystemen heeft BREEDVELD oplossingen voor elke omgeving, van onderwijs en zorg tot horeca en kantoor.
    Lees meer »

 • BREEDVELD over de grens

  BREEDVELD over de grens

  Gepost op 03-09-2017 12:55 door Breedveld


  Dat BREEDVELD een ambitieuze club is hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken. De term kan niet… die kennen we niet ;-). Mede daarom realiseren we de meest geavanceerde oplossingen voor het flexibel indelen van ruimtes. Van geluid reducerende vouwwanden tot oogstrelende verplaatsbare glaswanden. En dat doen we niet alleen in Nederland, ook klanten in België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en in Oost-Europese landen gaan inmiddels voor de kwaliteit van onze systemen. Lees meer »

 • The finishing touch

  The finishing touch

  Gepost op 26-04-2017 10:48 door Breedveld


  Mobiele wanden zijn van enorme toegevoegde waarde in omgevingen waar flexibiliteit gewenst is. Denk aan kantooromgevingen, scholen, zorginstellingen en horecagelegenheden. De keuze in wandafwerkingen is even omvangrijk als de toepasbaarheid van mobiele wandsystemen. De basisbeplating kan op vele manieren worden afgewerkt. Naast esthetiek spelen ook eisen met betrekking tot functie, krasbestendigheid en bijvoorbeeld hygiëne een rol in de keuze voor een wandafwerking.
    Lees meer »

 • Open. Of dicht. Kies maar!

  Open. Of dicht. Kies maar!

  Gepost op 15-03-2017 15:13 door Breedveld

  Een open kantooromgeving is met name geschikt voor het uitvoeren van werkzaamheden waar niet meer dan een gemiddelde concentratie voor nodig is. Het oorspronkelijke idee achter zo’n open omgeving was het stimuleren van de samenwerking. En inderdaad, je spreekt een collega gemakkelijker aan als je er niet voor naar een andere ruimte hoeft te lopen. Dit directe contact kan heel prettig zijn, maar ook als storend worden ervaren. Want wanneer je voor elk wissewasje door een collega wordt aangesproken kom je nauwelijks aan je eigen werk toe. Lees meer »

 • Altijd in bedrijf

  Altijd in bedrijf

  Gepost op 13-02-2017 15:51 door Breedveld

  Met haar mobiele wandsystemen haalt BREEDVELD het beste uit elke ruimte. En met haar onderhoudsservice haalt BREEDVELD decennia láng het beste uit elke ruimte. Lees meer »

 • Klaar voor de toekomst

  Klaar voor de toekomst

  Gepost op 30-11-2016 11:45 door Breedveld

  Flexibiliteit. Een steeds vaker voorkomende term in het onderwijs. Want het ene kind is het andere niet. Want een school(gebouw) heeft tijdens haar levenscyclus te maken met groei en krimp. Want het continurooster, het overblijven en de naschoolse opvang op school vragen nogal wat van een schoolomgeving. Lees meer »

 • Kwaliteit is een keuze

  Kwaliteit is een keuze

  Gepost op 04-11-2016 13:19 door Breedveld

  BREEDVELD produceert en levert een compleet spectrum aan (glas)wandmogelijkheden. Van eenvoudige paneelwanden tot ingenieuze dubbelwandige smartglaswanden, waarbij geluidsisolatie en esthetiek leidend zijn. In onze ogen zijn het de details die het verschil maken en juist daarom geven wij innovatie de aandacht die het verdient. Zo zijn we in staat continu te verbeteren. Op het gebied van design, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Lees meer »

 • De kracht van BREEDVELD mobiele glaswanden nader verklaard

  De kracht van BREEDVELD mobiele glaswanden nader verklaard

  Gepost op 18-04-2016 12:32 door H. den Dikken

  Glas is al jaren een “trending topic” in architectuur en interieurdesign . BREEDVELD levert daar een belangrijk steentje aan bij met een breed scala aan mobiele glaswanden. Glas breekt ruimtes, geeft openheid en verandert het perspectief.  Lees meer »

 • BREEDVELD pakt primeur met “Skin & Finger protection” zaag

  BREEDVELD pakt primeur met “Skin & Finger protection” zaag

  Gepost op 02-11-2015 11:47 door H. den Dikken

  Het unieke aan de zaag is dat de zaag binnen vijf milliseconden na contact met de menselijke huid direct onder de zaagtafel klapt. De machine is vervolgens na circa twee minuten weer volledig bedrijfsklaar.

  Lees meer »

 • Speciale flexibele wand voor splitsbare recreatiewoningen

  Speciale flexibele wand voor splitsbare recreatiewoningen

  Gepost op 31-08-2015 16:20 door H. den Dikken

  Recreatiebedrijven en vakantieparken investeren veel geld in recreatiewoningen. Maar omdat de bezetting nogal kan variëren, heeft BREEDVELD een wandsysteem ontwikkeld waarmee vakantiewoningen relatief eenvoudig én fraai kunnen worden opgesplitst of juist vergroot.  Lees meer »

 • Multifunctionele wanddynamiek van BREEDVELD geeft vastgoed speelruimte

  Multifunctionele wanddynamiek van BREEDVELD geeft vastgoed speelruimte

  Gepost op 15-06-2015 13:28 door H. den Dikken

  Of het nu nieuwbouw, bestaand vastgoed of cultureel erfgoed betreft, mobiele wanden kunnen daarin een prachtig synergie-effect bewerkstelligen. Ruimtes komen tot leven en bewegen mee met de behoefte van de gebruikers. Lees meer »

 • Verplaatsbare wanden met gevoel voor luchtkwaliteit

  Verplaatsbare wanden met gevoel voor luchtkwaliteit

  Gepost op 03-02-2015 21:17 door H. den Dikken

  Hoe vaak wordt er niet in de media geschreven over slechte luchtkwaliteit op scholen, zorginstellingen of andere utiliteitsgebouwen? Aan flexibele of mobiele wanden hoeft dat niet te liggen. Sterker nog, een speciale uitvoering van de Breedveld Conference-serie is voorzien van geluiddempende overstroomroosters.  Lees meer »

 • Brandvertragende mobiele wanden? Een kwestie van expertse en samenwerking

  Brandvertragende mobiele wanden? Een kwestie van expertse en samenwerking

  Gepost op 12-11-2014 12:33 door H. den Dikken

  Of u nu gaat bouwen of verbouwen, u krijgt hoe dan ook te maken met regels. Het Bouwbesluit heeft tal van normenopgesteld ten behoeve van onze veiligheid en gezondheid. Daar horen ook eisen ten aanzien van brandwerendheid en brandveiligheid bij. Dat is maar goed ook. Sommige branden, zoals de brand in “het hemeltje” in Volendam, staan ons nog altijd vers in het geheugen gegrift. Lees meer »

 • Wat betekenen flexibele scheidingswanden voor winkelleegstand?

  Wat betekenen flexibele scheidingswanden voor winkelleegstand?

  Gepost op 10-07-2014 10:55 door H. den Dikken

  Op 1 januari 2013 stond er ca. 2.072.795 m2 winkelvloeroppervlakte leeg. Wat doen we daaraan? En wat kunnen verplaatsbare scheidingswanden daarin betekenen? Leegstand van het winkelbestand bedreigt de kwaliteit en de vitaliteit van de... Lees meer »

 • Goede wand akoestiek is gezonder dan u denkt!

  Goede wand akoestiek is gezonder dan u denkt!

  Gepost op 08-05-2014 15:59 door H. den Dikken

  Akoestiek en de mate waarin geluiden wel of niet als hinderlijk worden ervaren, bepalen voor een belangrijk deel de kwaliteit van ruimte. Gek genoeg lijkt akoestiek toch in veel gevallen een ondergeschoven kindje te zijn. En dat terwijl... Lees meer »

 • Verwisselbare wandplaten geven bestaande wanden NIEUW gezicht

  Verwisselbare wandplaten geven bestaande wanden NIEUW gezicht

  Gepost op 02-04-2014 13:02 door H. den Dikken

  Dat paneelplaten van mobiele paneelwanden per plaat een andere kleur of afwerking kunnen hebben, is waarschijnlijk niet nieuw. Maar wat u misschien niet wist is dat de paneelplaten van BREEDVELD vrij eenvoudig verwisselbaar zijn door... Lees meer »

 • AANDACHT voor innovatie in mobiele wanden loont

  AANDACHT voor innovatie in mobiele wanden loont

  Gepost op 07-03-2014 10:47 door H. den Dikken

  De continuïteit van organisaties hangt af van het vermogen om voortdurend met nieuwe creatieve oplossingen te komen. Een cliché misschien, maar zonder AANDACHT voor innovatie gebeurt er niets. BREEDVELD steekt al jarenlang... Lees meer »

 • Medische centra zijn gebaat bij antibacteriële wandoplossingen

  Medische centra zijn gebaat bij antibacteriële wandoplossingen

  Gepost op 30-01-2014 15:33 door H. den Dikken

  Elk jaar sterven er wereldwijd tienduizenden mensen aan de gevolgen van infecties die zijn opgelopen tijdens een ziekenhuisopname. Boosdoener is in veel gevallen de zogenoemde ziekenhuisbacterie. Dit is een bacterie die op... Lees meer »

 • Herbestemming gaat om waarde creëren voor meerdere partijen

  Herbestemming gaat om waarde creëren voor meerdere partijen

  Gepost op 14-01-2014 11:27 door H. den Dikken

  Idealisten, architecten, ondernemers en lokale betrokkenen zetten zich steeds vaker actief in voor behoud en hergebruik van bestaande gebouwen. Steuntjes in de rug vanuit de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed lijken daarbij een... Lees meer »

 • Gebruikers vragen niet om ruimteverdeling, maar om ruimtebeleving!

  Gebruikers vragen niet om ruimteverdeling, maar om ruimtebeleving!

  Gepost op 29-11-2013 13:57 door H. den Dikken

  Het valt ons al langer op. Nog steeds wordt de échte invulling van ruimte vaak als een soort sluitpost in bestekken opgenomen. Dat is jammer, want eenmaal om tafel met een (interieur)architect, opdrachtgever en toekomstige gebruikers,... Lees meer »

 • Trend- en accentverschuivingen in zaalverhuur

  Trend- en accentverschuivingen in zaalverhuur

  Gepost op 31-10-2013 15:23 door H. den Dikken

  De markt van gastronomie, zaalverhuur en conferentiecentra is volop in beweging. Sinds 2010 zijn er dan ook duidelijke trends waarneembaar, die zich de afgelopen jaren hebben doorgezet. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de groepen kleiner worden. Lees meer »

 • Moet Zorgvastgoed op zoek naar andere functies, of naar uitbreiding van bestaande (sociale) functies

  Moet Zorgvastgoed op zoek naar andere functies, of naar uitbreiding van bestaande (sociale) functies

  Gepost op 26-09-2013 08:38 door H. den Dikken

  Veel zorginstellingen moeten hun vastgoedstrategie gaan bijstellen. Het is het gevolg van de bezuinigingen, waardoor veel zorginstellingen te maken krijgen met het scheiden van wonen en zorg. Dat betekent straks een forse vermindering van... Lees meer »

 • Flexibel omgaan met krimp in onderwijs

  Flexibel omgaan met krimp in onderwijs

  Gepost op 27-08-2013 14:27 door H. den Dikken

  De komende jaren neemt het aantal basisschoolleerlingen fors af. In 2020 zal deze daling negen procent zijn. En in sommige delen van het land zelfs 30 procent. Wat gaat er gebeuren? Krijgen schoolgebouwen extra.. Lees meer »