Nieuws & inspiratie2021-09-10T12:57:33+00:00
BREEDVELD_Glaspaneelwanden
BREEDVELD_Glaspaneelwanden

Blogs

Lees hier het laatste nieuws over BREEDVELD mobiele wandsystemen.

Een open kantooromgeving, wellicht is dit dé oplossing voor jou?

13 aug 2021|

Een organisatie die een opmerkelijk open kantooromgeving heeft gecreëerd is Google. Waar ze in Toronto kunnen golven op de rooftop van het hoofdkantoor, pakken ze het in Nederland op de Zuidas wat meer bescheiden aan. Toch hebben de kantoren gemene delers: gezonde werkplekken, duurzaamheid en het stimuleren van spontane zakelijke ontmoetingen voor nieuwe inspiratie.

Liggend rekenen, zijn we daar klaar voor?

9 jul 2021|

Op de Oscar Romeroschool in Rotterdam ervaren leerkrachten en leerlingen inmiddels alweer zo’n twee jaar de voordelen van het flexibel indelen van ruimtes. De in een cirkel aan het leerplein gesitueerde klaslokalen zijn door middel van grote schuifwanden twee aan twee met elkaar verbonden. Het maakt coöperatief en vooral ook anders leren gemakkelijker dan ooit.

Hoe schuifwanden bijdragen aan de routing in de Refajahkerk

1 jun 2021|

In het zuiden van de stad Groningen staat de recent volledig verbouwde Refajahkerk. De kerk dient als basis voor de eigentijdse gereformeerde vrijgemaakte gemeente en bestaat uit zo’n achthonderd leden. Voor de coronapandemie werden de twee diensten die op zondag worden verzorgd, bezocht door honderden kerkgangers. Door een gebrekkige routing werd het na de dienst standaard ongewenst druk in de verkeersruimtes. De door de kerk samengestelde bouwcommissie kreeg de schone taak om meer logica in het gebouw aan te brengen. We praten erover met koster Anne Zeilstra en bouwbegeleider Theo Heerema.

Aandacht voor akoestiek

2 mrt 2021|

Het is niet prettig vergaderen, leren of presenteren in een ruimte waar geluid volop wordt teruggekaatst. Focus en concentratie verdwijnen door genoemde kakafonie als sneeuw voor de zon. Zie je maar eens staande te houden in zo’n situatie, dat lukt nagenoeg niemand. Akoestiek heeft dus een grote invloed op de kwaliteit van een werk- en leefruimte. En tóch lijkt akoestiek veelal een ondergeschoven kindje te zijn. Niet bij BREEDVELD. Daar gaan praktische oplossingen voor flexibele ruimteverdeling en een prettige akoestiek hand in hand. 

Flexibele wanden voor optimaal onderwijs

14 jan 2021|

Op de Regenboog in Schaijk draait alles om de brede ontwikkeling van leerlingen. Het belang van goede prestaties, een gezond zelfvertrouwen en het versterken van de sociale en samenwerkingsvaardigheden staat bovenaan de agenda. Dat vraagt om een professioneel onderwijsteam én een optimale werk- en leeromgeving. En aan dat laatste ontbrak nog iets  tot begin van dit jaar. Tot directrice Hilde van Eldonk koos voor de oplossing van BREEDVELD mobiele wanden.

Optimaal vergaderen in elke samenstelling

10 jul 2020|

Gebouw de Vlinder is het hoofdkantoor van Baalderborg Groep. Het gebouw biedt naast werkplekken voor de stafdiensten tevens een Activiteiten Centrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Het gebouw in Ommen is recent door aannemer Dijkhuis verbouwd. Dat men pas na de verbouwing besloot een mobiele wand toe te passen in het grote restaurantgedeelte was voor de experts van BREEDVELD geen enkele belemmering.

Jozefschool verrassend modern in een authentieke jas

15 mei 2020|

De Jozefschool is een echte ouderwetse gangenschool die in de loop van de jaren steeds is uitgebreid. Het gebouw heeft zijn oorspronkelijke sfeer behouden, maar miste een goede gemeenschappelijke ruimte. Voor grotere ontmoetingen werden twee ruimten gebruikt, met een flexibele wand ertussen die niet geluiddicht was. Tijd voor een structurele oplossing!

Een wand met wow

9 apr 2020|

In omgevingen waar flexibiliteit een must is, zijn mobiele wanden een fantastische oplossing. De wanden van BREEDVELD doen moeiteloos decennialang dienst in kantooromgevingen, scholen, zorginstellingen en horecagelegenheden. En de keuze in wandafwerkingen is even omvangrijk als de toepasbaarheid van deze mobiele wandsystemen zelf.

De plooibare ruimtes van het Kandinsky College

7 okt 2019|

Het Kandinsky College in Molenhoek is een kleine, sportieve vmbo-school met ongeveer 260 leerlingen. Op deze school volgen leerlingen een basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte of theoretische leerweg binnen de sectoren Sport, Dienstverlening, Recreatie of Veiligheid.

Een nieuw onderkomen voor Samenwerkingsverband VO Amsterdam-Diemen

15 mrt 2019|

Sinds de zomer van 2018 is het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Amsterdam-Diemen gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Bijlmerdreef in onze hoofdstad. De bedrijfsruimte in het verzamelpand voldeed aanvankelijk niet aan de werkwijze en de veiligheidsnormen van het SWV. Reden genoeg om de expertise van Van Gemert interieurarchitectuur in te schakelen.

De flexibele collegezalen van Nyenrode

6 dec 2018|

Sinds 2012 heeft Nyenrode Business University een vestiging aan de Keizersgracht in Amsterdam. Afgelopen zomer, midden in de bouwvak, zijn diverse kleine ruimtes en een verkeersruimte in dit karakteristieke pand getransformeerd tot twee collegezalen. De paneelwand tussen deze twee zalen maakt het creëren van één grote ruimte, bijvoorbeeld voor het afnemen van tentamens, mogelijk.

De oplossing voor Cosis

28 nov 2018|

Cosis helpt vanuit 200 locaties in Groningen en Drenthe kwetsbare mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen op het leven. Voor KDC Dol-fijn was technisch beheerder Victor-Adrian Sierra Fernandez op zoek naar een partij die multidisciplinaire inzetbaarheid van grote ruimten mogelijk maakt.

Waarom multifunctionele klaslokalen?

18 mei 2018|

Omdat veranderingen in het onderwijs om flexibele oplossingen vragen. Een van die flexibele oplossingen is de toepassing van mobiele wanden. Producent BREEDVELD heeft vier typen mobiele wanden: glas-, vouw-, schuif- en paneelwanden. Met name de laatste drie zijn uitermate geschikt voor toepassing in het onderwijs.

Creëer extra ruimte in het onderwijs

22 mrt 2018|

Veranderingen in het onderwijs vragen om oplossingen in flexibiliteit. Met de mobiele wandsystemen van BREEDVELD creëert u de flexibele omgeving waarin perfect geanticipeerd kan worden op groei en krimp en op het anders inrichten van de leeromgeving. Want de klas met schoolbord waar dertig gezichten op zijn gericht maakt tegenwoordig niet zelden plaats voor zelfstandige werkruimten, computerruimten, presentatieruimten en plekken waar leerlingen in groepen kunnen werken. Een beetje flexibiliteit kan dus geen kwaad.

The finishing touch

8 mrt 2018|

Mobiele wanden zijn van enorme toegevoegde waarde in omgevingen waar flexibiliteit gewenst is. Denk aan kantooromgevingen, scholen, zorginstellingen en horecagelegenheden. De keuze in wandafwerkingen is even omvangrijk als de toepasbaarheid van mobiele wandsystemen. De basisbeplating kan op vele manieren worden afgewerkt. Naast esthetiek spelen ook eisen met betrekking tot functie, krasbestendigheid en bijvoorbeeld hygiëne een rol in de keuze voor een wandafwerking.

Een écht multifunctionele en flexibele omgeving realiseert u met de mobiele wandsystemen van BREEDVELD

1 mrt 2018|

De mobiele wandsystemen van BREEDVELD halen het beste uit elke ruimte. Het assortiment bestaat uit paneel-, glas-, schuif- en vouwwanden -allen geproduceerd in de eigen fabriek in Horssen-, er zijn eindeloos veel afwerkingsmogelijkheden en maatwerk is standaard. Met haar mobiele wandsystemen heeft BREEDVELD oplossingen voor elke omgeving, van onderwijs en zorg tot horeca en kantoor.

BREEDVELD over de grens

3 sep 2017|

Dat BREEDVELD een ambitieuze club is hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken. De term kan niet… die kennen we niet ;-). Mede daarom realiseren we de meest geavanceerde oplossingen voor het flexibel indelen van ruimtes. Van geluid reducerende vouwwanden tot oogstrelende verplaatsbare glaswanden. En dat doen we niet alleen in Nederland, ook klanten in België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en in Oost-Europese landen gaan inmiddels voor de kwaliteit van onze systemen.

The finishing touch

26 apr 2017|

Veranderingen in het onderwijs vragen om oplossingen in flexibiliteit. Met de mobiele wandsystemen van BREEDVELD creëert u de flexibele omgeving waarin perfect geanticipeerd kan worden op groei en krimp en op het anders inrichten van de leeromgeving. Want de klas met schoolbord waar dertig gezichten op zijn gericht maakt tegenwoordig niet zelden plaats voor zelfstandige werkruimten, computerruimten, presentatieruimten en plekken waar leerlingen in groepen kunnen werken. Een beetje flexibiliteit kan dus geen kwaad.

Open. Of dicht. Kies maar!

10 mrt 2017|

Een open kantooromgeving is met name geschikt voor het uitvoeren van werkzaamheden waar niet meer dan een gemiddelde concentratie voor nodig is. Het oorspronkelijke idee achter zo’n open omgeving was het stimuleren van de samenwerking. En inderdaad, je spreekt een collega gemakkelijker aan als je er niet voor naar een andere ruimte hoeft te lopen. Dit directe contact kan heel prettig zijn, maar ook als storend worden ervaren. Want wanneer je voor elk wissewasje door een collega wordt aangesproken kom je nauwelijks aan je eigen werk toe.

Altijd in bedrijf

13 feb 2017|

Met haar mobiele wandsystemen haalt BREEDVELD het beste uit elke ruimte. En met haar onderhoudsservice haalt BREEDVELD decennia láng het beste uit elke ruimte.

Klaar voor de toekomst

30 nov 2016|

Flexibiliteit. Een steeds vaker voorkomende term in het onderwijs. Want het ene kind is het andere niet. Want een school(gebouw) heeft tijdens haar levenscyclus te maken met groei en krimp. Want het continurooster, het overblijven en de naschoolse opvang op school vragen nogal wat van een schoolomgeving.

Kwaliteit is een keuze

4 nov 2016|

BREEDVELD produceert en levert een compleet spectrum aan (glas)wandmogelijkheden. Van eenvoudige paneelwanden tot ingenieuze dubbelwandige smartglaswanden, waarbij geluidsisolatie en esthetiek leidend zijn. In onze ogen zijn het de details die het verschil maken en juist daarom geven wij innovatie de aandacht die het verdient. Zo zijn we in staat continu te verbeteren. Op het gebied van design, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.