Glaswand G90

Efficiëntie op haar mooist

Met deze dubbelwandige glaswand zijn gebruikers zowel verzekerd van transparantie en stevigheid als van een goede geluidsisolatie. De glaswand bestaat uit losse sandwichpanelen van helder gehard glas gecombineerd met kaders die in elke RAL-kleur leverbaar zijn. De panelen zijn dankzij het hoogwaardige hang-, loop- en sluitwerk eenvoudig door één persoon verplaatsbaar.

De BREEDVELD G90 is een geluidsisolerende dubbelwandige glaswand. De panelen bestaan uit een aluminium frame waarin de afdichtingsmechanieken zijn verborgen. De afzonderlijke glasplaten zijn met een kader gedrukt waardoor de mechanieken fraai zijn weggewerkt.

Specificaties

Omschrijving

Fabrikaat: BREEDVELD mobiele wandsystemen.
Type: Dubbelwandige glaswand G90.

Geluidwering: 44 (dB) (NEN 5077-06).
Dagbreedte: conform tekening
Daghoogte: conform tekening
Aantal panelen: conform tekening

Paneel:
– Volglaspaneel met UV-bestendig en slijtvast gekleurd kader van keramische inkt, versmolten in het glasoppervlak.
– kleur: ter goedkeuring opdrachtgever.
– loopdeur: zie tekening
– verbindingsprofielen: omliggend, conisch aluminium profiel, in kleur gemoffeld, met dubbel rubberprofiel en magneetband.

Railsysteem met plafondoplegsysteem:
– parkering: zie tekening.
– materiaal: aluminium.
– oppervlaktebehandeling: gemoffeld.
– kleur: n.o.tk. (RAL).

Bediening: handmatig, afdrukkracht > 750N.

Ophanging: 2-punts vrije parkering.

Toebehoren:
– hang- en sluitwerk.
– bevestigingsmiddelen.
– afhangconstructie met geluidschot, hoogte ca. 850 mm. Traditioneel opgebouwd uit een multiplex “doosconstructie”, isolatie en gips.

Omschrijving

Een BREEDVELD glaswand G90 is een verschuifbare dubbelwandige glaswand. De ogenschijnlijk vaste glaswand is opgebouwd uit losse sandwichpanelen. De panelen zijn eenvoudig, via wielstellen die in een aluminium bovenrail rollen, door één persoon te verplaatsen.

Technische omschrijving

Paneelopbouw
De glaspanelen worden opgebouwd vanuit een zelfdragend gelast aluminium frame waarin een krachtig spindelmechaniek is aangebracht. Aan weerszijden is het frame voorzien van verwisselbare glasplaten met gedrukt kader. De glasplaten worden aan de kopse kanten opgesloten in verticale aluminium pasprofielen. Deze conische “messing en groef” profielen, voorzien van afdichtingsrubbers en magneetband (14,4 kg/m1), zorgen voor de optimale onderlinge verticale afdichting. Voor de horizontale onder- en bovenafdichting wordt er gebruik gemaakt van watervaste druklijsten die onder een constante kracht (> 750 N per druklijst) uitgedrukt / uitgeschoven worden door middel van het spindelmechaniek. Door gebruik van compensatieveren ontstaat een variabele slag van de druklijsten waarmee hoogteverschillen in de vloer kunnen worden opgevangen. Het drukmechanisme is standaard handmatig uitgevoerd, maar kan optioneel ook elektrisch worden aangedreven.

Voor de samenstelling van de wand zijn onderstaande paneeluitvoeringen leverbaar:

Standaard Paneel (SP)
Telescopische muurstijl (TWS)
Paneel met daar in een deur (IPD) (dicht uitgevoerd)
Dubbele deuren verdeeld over twee panelen (DPD) (alleen uitgevoerd met een 2-punts ophanging en dichte uitvoering)
Wand hoge deur, vast aan muur (FHD)
Paneel met hoekaansluiting(en) (CP)
Afwijkende panelen als BREEDVELD specialiteit

Maten
Maximale wandhoogte: Ca. 3650 mm (hoger in overleg)
Maximale wandbreedte: Onbeperkt.
Paneelbreedte: Wordt opgedeeld op de beschikbare dagmaat, maximaal 1240 mm.
Pakketbreedte: Dit is de paneelbreedte plus ca. 35 mm voor het uitstekende kaderprofiel. Let bij bepaling van eventuele nisbreedtes op voldoende vrije ruimte voor de handen.
Pakketdikte: Aantal panelen x ca. 90 mm (paneeldikte)

Geluidsisolatiewaarde
Leverbaar in: 44 dB Rw

Visueel 0-20 dB. Enige demping 21-39 dB. Redelijke demping 40-43 dB (Wordt vaak toegepast tussen gang en kantoor / leslokaal). Vergaderkwaliteit 44-47 dB (De meest gekozen waarde tussen klaslokalen / vergaderruimten). Zeer goede vergaderkwaliteit 48-50 dB (Indien er vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd). Conferentie kwaliteit 51-53 dB (grote vergaderzalen / conferentieruimten met grotere groepen). Geluid versterkte conferentie kwaliteit 54-58 dB (Alleen zinvol bij gedilateerde ruimten zonder doorvoeren. Geen glas of deuren mogelijk.)

Materiaal
Gehard glas voorzien van gekleurd kader naar keuze. Kader uitgevoerd in keramische inkt welke wordt versmolten in het glas. Magneetband met 14,4 kg/m1 aantrekkingskracht. Profielen en rail uitgevoerd in hoogwaardig aluminium. Kogelgelagerde wielstellen van verzinkt staal, al dan niet bekleed met kunststof loopvlak. Rubberen afdichtingsprofielen in roetvrije uitvoering (geeft niet af op vloer of rail).

Gewichten
Ca. 40 kg/m²

Verticale profilering
Een omliggend in kleur gemoffeld aluminium beschermprofiel. In gesloten toestand is een verticaal profiel van 3 mm zichtbaar aan weerszijde van het glas.

Loopwerk
De G90 is uitgerust met onderhoudsvrije gelagerde wielstellen, die uiterst soepel in een hoogwaardige aluminium railconstructie lopen. Géén ondergeleiding nodig.

Ophangingen
1-punts ophanging met centrische parkering (CP): de panelen worden 90 graden gedraaid en centrisch onder de hoofdrail geparkeerd.

2-punts ophanging excentrische parkering (EP): de panelen worden excentrisch geparkeerd. Door middel van een wissel wordt één zijde van het paneel naar de zij-rail gerangeerd.

2-punts ophanging met vrije parkering (FP): de panelen worden vrij ergens buiten de hoofdrail geparkeerd. Door middel van hoeken en wissels kunnen de panelen naar parkeerplaatsen en/of andere railsecties gerangeerd worden. Railontmoetingen tussen de 90º en de 180º zijn mogelijk.

Bediening
Handbediend.

Glas
8 mm gehard glas voorzien van gedrukt kader uit keramisch inkt welke wordt ingesmolten tijdens het hardingsproces .

Kleuren
Kaderprofielen en rail in RAL kleur gemoffeld. Glaskader in RAL kleur (bij voorkeur een donkere kleur). Horizontale telescopische onder- en bovenafdichting in zwart geanodiseerd aluminium.

Bestandheid
Goede bestandheid tegen vocht.

Brandbaarheid
Niet onbrandbaar

Brandwerendheid
n.v.t.

Ontwerpdetails
De dragende constructie dient voldoende sterk, stijf en waterpas te zijn, rekening houdend met het totale gewicht.

Voorbereiding
Afhangconstructie voor de rail bij voorkeur aanbrengen in de ruwbouwfase, conform de voorschriften van BREEDVELD.

Prijzen
Op aanvraag.

Leveringsvoorwaarden
Op al onze offertes en overeenkomsten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing, zoals deze zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24264113.

Levertijd
In overleg met BREEDVELD, ca. 3-6 weken na akkoord tekenwerk.

Leveringsgebied
Wereldwijd.

Transport en montage
Benelux door BREEDVELD, daar buiten in overleg.

Onderhoudscontract
Optioneel, vraag naar de mogelijkheden.

Onderhoud
Oppervlaktematerialen reinigen met schoonmaakmiddelen zonder oplosmiddel.

Reparatie
Onderdelen en plaatmaterialen kunnen worden vervangen.

Garantie
Volgens voorwaarden BREEDVELD, 2 jaar, 100% op onderdelen en arbeidsloon. Indien een onderhoudscontract bij BREEDVELD wordt afgesloten wordt de garantie verlengt naar 5 jaar.

Technische service
Advies, ontwerp, productie, planning en montage.

Referenties
Op aanvraag geven wij u graag een adres in de buurt.

Impressies glaswanden

Voorbeelden van type G90

Downloads

Mobiele glaswanden

Naast paneelwanden levert BREEDVELD ook een compleet assortiment mobiele glaswanden. Van puur visueel tot sterk geluidsisolerend.

Informatie of prijsindicatie aanvragen

Een scheidingswand wordt zoals het woord ‘scheiding’ al aangeeft, gebruikt om bepaalde ruimtes af te scheiden. Scheidingswanden zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten en zijn uitermate geschikt voor thuis, scholen, bedrijven, horeca en andere instellingen! Ontdek de mobiele wand die bij u past door meer informatie of een prijsindicatie aan te vragen.