Alles wat u moet weten over mobiele paneelwanden

Geplaatst op 26 november 2021 door Lance Hormes

We kennen de schuifwand, de glaswand en de vouwwand. Maar hoe zit het met de paneelwanden? Uit intern onderzoek blijkt dat er niet actief gezocht wordt op de term paneelwand door potentiële kopers van mobiele wandsystemen. Wat weet u eigenlijk van paneelwanden? We nemen u mee naar de basis.

Wat is een paneelwand?

Een paneelwand is een beweegbare binnenwand. De ogenschijnlijk vaste wand is opgebouwd uit losse sandwichpanelen. De panelen zijn eenvoudig door een persoon te verplaatsen via wielstellen die in een aluminium bovenrail rollen.

Hoe werkt dat?

De losse panelen worden opgebouwd vanuit een zelfdragend aluminium frame waarin een krachtig schaarmechaniek is aangebracht. Dit schaarmechaniek zorgt ervoor dat telescopische druklijsten aan onder- en bovenzijden kunnen worden uitgeschoven. Op deze wijze worden de wanden akoestisch dichtgezet een ontstaat er een stevige wand.

Wat zijn de basispanelen?

Er zijn twee soorten basispanelen: standaardpanelen en telescooppanelen. De standaardpanelen hebben druklijsten aan de onder- en bovenkant. De telescooppanelen hebben ook een zijwaartse telescopische afdichting.

Panelen met een deur

Een paneelwand kan uitgevoerd worden met een enkele of dubbele loopdeur, zodat beide ruimtes goed bereikbaar blijven wanneer de wand gesloten is. Een loopdeur wordt bij voorkeur aan het eind van de wand geplaatst. Een dubbele deur heeft een actieve deur die wordt gebruikt om een ruimte in of uit te gaan. De passieve deur is tijdens normaal gebruik vergrendeld in de vloer met een espagnolet.

Meer impressies

Door:

Lance Hormes van BREEDVELD

BREEDVELD is altijd in beweging, ik zorg ervoor dat het in de juiste richting beweegt door het verzorgen van strakke planningen en een brede ondersteuning in de bedrijfsvoering. Maak kennis met ons werk en bekijk onze gave projecten…

Heb je vragen of opmerkingen op basis van dit artikel dan kan je ons mailen naar info@breedveld.com