Nieuws & inspiratie2023-03-14T14:30:38+00:00
BREEDVELD_Glaspaneelwanden
BREEDVELD_Glaspaneelwanden

BREEDVELD in de media

Lees hier het laatste nieuws over BREEDVELD mobiele wandsystemen.

Het plooibare schoolgebouw

14 mrt 2024|

Hoe deel je een klas optimaal in? Hoe ga je om met grote groepen en verschil in niveaus? Op welke manier deal je met lerarentekort zonder dat leerlingen de dupe zijn? Hoe maak je een onderwijsgebouw geschikt voor én de musical én naschoolse opvang én samenwerkclusters?

Kwaliteit is een keuze

12 dec 2022|

Wij produceren en leveren een compleet spectrum aan (glas)wandmogelijkheden. Van eenvoudige paneelwanden tot ingenieuze dubbelwandige smartglaswanden, waarbij geluidsisolatie en esthetiek leidend zijn. In onze ogen zijn het de details die het verschil maken en juist daarom geven wij innovatie de aandacht die het verdient.

Een open kantooromgeving, ook een oplossing voor u?

10 nov 2022|

Waar ze bij het hoofdkantoor van Google in Toronto kunnen golven op de rooftop, pakken ze het in Nederland wat meer bescheiden aan. Toch hebben de kantoren gemene delers: gezonde werkplekken, duurzaamheid en het stimuleren van spontane zakelijke ontmoetingen voor nieuwe inspiratie.

Creëer extra ruimte in het onderwijs

4 nov 2022|

Veranderingen in het onderwijs vragen om oplossingen in flexibiliteit. Met de mobiele wandsystemen van BREEDVELD creëert u de flexibele omgeving waarin perfect geanticipeerd kan worden op groei en krimp en op het anders inrichten van de leeromgeving.

Flexibel inrichten kantoorpand

27 jun 2022|

Bij Buro Logge weten ze alles over circulair inrichten. Het interieurbureau uit Nieuwegein staat onder leiding van naamgever Jaap Logge en helpt iedere geïnteresseerde zakelijke klant met het zetten van de eerste stap. Wil je all the way? Ook dan zit je hier goed.

Transformatie Fatimaschool te Rotterdam

18 mrt 2022|

Scholen en architecten vinden elkaar bij het verbeteren van de leeromgeving. De weg naar een verbeterde leeromgeving is een proces waar veel scholen en schoolverenigingen mee te maken krijgen.

Krachtig in techniek

18 mrt 2022|

Op maat gemaakte plafond ondersteuningsprofielen, hoogwaardige wandafdichtingen en krachtige bedieningsmechanieken. De mobiele wandsystemen en afhangconstructies van BREEDVELD bevatten bijzondere technische kenmerken.

Alles wat u moet weten over mobiele paneelwanden

26 nov 2021|

We kennen de schuifwand, de glaswand en de vouwwand. Maar hoe zit het met de paneelwanden? Uit intern onderzoek blijkt dat er niet actief gezocht wordt op de term paneelwand door potentiële kopers van mobiele wandsystemen. Wat weet u eigenlijk van paneelwanden? We nemen u mee naar de basis.

De kracht van het familiebedrijf

10 sep 2021|

Met de tweede generatie aan het roer, is BREEDVELD mobiele wandsystemen een écht familiebedrijf. Van een lokaal interieurbouwbedrijf tot internationale uitbreiding naar landen als Frankrijk, Engeland en Duitsland. In dit artikel lees je meer over de groei van BREEDVELD, met Martijn de Wolf aan het roer.

Liggend rekenen, zijn we daar klaar voor?

9 jul 2021|

Op de Oscar Romeroschool in Rotterdam ervaren leerkrachten en leerlingen inmiddels alweer zo’n twee jaar de voordelen van het flexibel indelen van ruimtes. De in een cirkel aan het leerplein gesitueerde klaslokalen zijn door middel van grote schuifwanden twee aan twee met elkaar verbonden.

Hoe schuifwanden bijdragen aan de routing in de Refajahkerk

1 jun 2021|

In de stad Groningen staat de volledig verbouwde Refajahkerk. Voor de coronapandemie werden de diensten die op zondag worden verzorgd, bezocht door honderden kerkgangers. Door een gebrekkige routing werd het ongewenst druk in de verkeersruimtes. BREEDVELD kreeg de taak om meer logica in het gebouw aan te brengen. We praten erover met koster Anne Zeilstra en bouwbegeleider Theo Heerema.

The finishing touch

5 mei 2021|

Mobiele wanden zijn van toegevoegde waarde in omgevingen waar flexibiliteit gewenst is. De keuze in wandafwerkingen is even omvangrijk als de toepasbaarheid van mobiele wandsystemen. De basisbeplating kan op vele manieren worden afgewerkt. Naast esthetiek spelen ook eisen met betrekking tot functie, krasbestendigheid en bijvoorbeeld hygiëne een rol in de keuze voor een wandafwerking.

Aandacht voor akoestiek

2 mrt 2021|

Het is niet prettig vergaderen, leren of presenteren in een ruimte waar geluid volop wordt teruggekaatst. Focus en concentratie verdwijnen als sneeuw voor de zon. Akoestiek heeft dus een grote invloed op de kwaliteit van een werk- en leefruimte. Bij BREEDVELD gaan praktische oplossingen voor flexibele ruimteverdeling en een prettige akoestiek hand in hand. 

Flexibele wanden voor optimaal onderwijs

14 jan 2021|

Op de Regenboog in Schaijk draait alles om de brede ontwikkeling van leerlingen. Het belang van goede prestaties, een gezond zelfvertrouwen en het versterken van de sociale en samenwerkingsvaardigheden staat bovenaan de agenda. Dat vraagt om een professioneel onderwijsteam én een optimale werk- en leeromgeving. Directrice Hilde van Eldonk koos voor de oplossing van BREEDVELD.