Schuifwand S90

De snelste ruimteverdeler in ons assortiment

De BREEDVELD schuifwand S90 is de meest slanke schuifwand waarin ook extra akoestische afdichtingen, zoals telescopische boven- en onderafdichtingen, kunnen worden geïntegreerd. De S90 onderscheidt zich op een paar details van de S110: de wanden zijn 90 mm dik en de kaderprofielen zijn omliggend en daardoor zichtbaar. Verder is ook de S90 geheel naar wens te produceren. Met glas, loopdeuren en met automatische druklijstbediening bijvoorbeeld.

Een schuifwand is een wand die in één beweging open of dicht geschoven kan worden. Hierdoor kunnen ruimtes of openingen tussen ruimtes eenvoudig worden afgesloten of juist geopend. Doordat de wanden aan gelagerde wielstellen hangen die soepel door een aluminium rail in het plafond rijden, is het verplaatsen van de schuifwanden gemakkelijk.

Specificaties

Omschrijving

Een BREEDVELD schuifwand S90 is een lineair schuivende wand uit één stuk. De S90 is de dunste schuifwand waarin ook extra akoestische afdichtingen, zoals telescopische boven- en onder afdichtingen kunnen worden geïntegreerd.

Technische omschrijving

Paneelopbouw
Het paneel is opgebouwd uit een gelast aluminium frame welke aan weerszijde wordt voorzien van afgewerkte spaanplaatpanelen. Voor extra geluidsisolatie kunnen de holle ruimten worden opgevuld met mineraalwol en de beplating worden voorzien van hardboard. Voor de onder- en bovenafdichting kunnen optioneel akoestische sleepstroken of telescopische boven- en onder afdichtingen worden toegepast. Het houten kader wordt aan de kopse langs kanten opgesloten in verticale aluminium pasprofielen. Deze conische “messing en groef” profielen, voorzien van afdichtingsrubbers en magneetband (14,4 kg/m1), zorgen voor de optimale zij-afsluiting

Maten
Maximale wandhoogte: Ca. 3050 mm
Maximale wandlengte (per vleugel): Ca. 5000 mm, afhankelijk van hoogte en dB-waarde.
Wanddikte: Ca. 90 mm.

Geluidsisolatiewaarde
Leverbaar in: 36 t/m 46 dB Rw

Visueel 0-20 dB. Enige demping 21-39 dB. Redelijke demping 40-43 dB (Wordt vaak toegepast tussen gang en kantoor / leslokaal). Vergaderkwaliteit 44-47 dB (De meest gekozen waarde tussen klaslokalen / vergaderruimten). Zeer goede vergaderkwaliteit 48-50 dB (Indien er vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd). Conferentie kwaliteit 51-53 dB (grote vergaderzalen / conferentieruimten met grotere groepen). Geluid versterkte conferentie kwaliteit 54-58 dB (Alleen zinvol bij gedilateerde ruimten zonder doorvoeren. Geen glas of deuren mogelijk.)

Gewichten
Ca. 25-40 kg/m², afhankelijk van geluidsisolatiewaarde en afwerking.

Verticale profilering
Een zichtbaar geanodiseerd aluminium profiel (optioneel in RAL kleur) wat om de beplating heen zit. In gesloten toestand is een verticaal profiel van 3 mm zichtbaar aan de sluitzijde van de beplating.

Loopwerk
De S90 is uitgerust met onderhoudsvrije gelagerde wielstellen, die uiterst soepel in een hoogwaardige aluminium railconstructie lopen. Géén vloerrail nodig, wel een (onzichtbaar) geleidingsblok.

Bediening
Handbediend.

Geleidingen
2-punts ophanging: de panelen kunnen alleen lineair worden bewogen in één rail.

Materiaal
Hoge kwaliteit spaanplaat / MDF (afhankelijk van eisen en afwerking), dikte 12 mm. Magneetband, mineraalwol, hardboard. Profielen en rail uitgevoerd in aluminium. Kogellagerwielstellen van verzinkt staal, al dan niet bekleed met kunststof.

Beplating
De beplating voldoet aan de EN 14322 en de EN 14323 norm. Deze norm beschrijft de toleranties van de beplating m.b.t. beschadigingen, vlakheid, dikte e.d..

Kleuren
Kaderprofielen naturel geanodiseerd aluminium of optioneel in RAL-kleur gemoffeld. Rail standaard in RAL-kleur gemoffeld. Horizontale geluidsafdichtingen zwart.

Afwerkingen
Melamine (kunststof), hardplastic, textiel, fineer, lakdragende folie, etc. Tevens is het mogelijk per paneel een ander oppervlaktemateriaal of kleur toe te passen.

Bestandheid
Vloeraansluiting watervast. Spaanplaat beplating niet bestand tegen langdurige inwerking van vocht. Optioneel kunnen de panelen worden uitgevoerd in vochtwerende beplating.

Brandbaarheid
Niet onbrandbaar in standaarduitvoeringen. Brandvertragende spaanplaat optioneel; klasse B-s1,d0.

Ontwerpdetails
De dragende constructie dient voldoende sterk, stijf en waterpas te zijn, rekening houdend met het totale gewicht.

Voorbereiding
Bovenconstructies bij voorkeur aanbrengen in de ruwbouw fase conform voorschriften BREEDVELD.

Leveringsgebied
Wereldwijd.

Levertijd
In overleg met BREEDVELD,2-6 weken, levertijd is vooral afhankelijk van gekozen oppervlaktemateriaal.

Transport en montage
Door BREEDVELD, in het buitenland in overleg.

Onderhoudscontract
Optioneel, vraag naar de mogelijkheden.

Reparatie
Onderdelen en plaatmaterialen kunnen worden vervangen.

Garantie
Volgens voorwaarden BREEDVELD, 2 jaar, 100% op onderdelen en arbeidsloon. Indien een onderhoudscontract bij BREEDVELD wordt afgesloten wordt de garantie verlengt naar 5 jaar.

Technische service
Advies, ontwerp, productie, planning en montage.

Referentieadressen
Op aanvraag geven wij u graag een adres bij u in de buurt.

Impressies

Voorbeelden van type S90

Afwerkingen

Kunststofbeplating basiscollectie

Downloads

Brochure afbeelding tbv downloaden

Schuifwanden

BREEDVELD levert een breed scala aan mobiele paneelwanden. Modulair op te bouwen en in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

RVT 2016 library

Met de opkomst van BIM (Building Information Model) is de bouw een nieuw tijdperk ingegaan. BREEDVELD is daar al snel op ingesprongen. Daarom kunt u nu onze BIM3D modellen downloaden en in het bouwproces integreren.

Informatie of prijsindicatie aanvragen

Een scheidingswand wordt zoals het woord ‘scheiding’ al aangeeft, gebruikt om bepaalde ruimtes af te scheiden. Scheidingswanden zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten en zijn uitermate geschikt voor thuis, scholen, bedrijven, horeca en andere instellingen! Ontdek de mobiele wand die bij u past door meer informatie of een prijsindicatie aan te vragen.