Universiteit Utrecht optimaliseert ruimte met mobiele paneelwand

Geplaatst op 2 februari 2024 door Lance Hormes

De mobiele paneelwand is zorgvuldig ontworpen om harmonieus in het historische interieur te passen.

Recentelijk heeft de Universiteit van Utrecht een mobiele paneelwand van BREEDVELD laten plaatsen, met als doel de efficiëntie van hun ruimtegebruik te optimaliseren. Voorheen werd de zaal in zijn geheel gebruikt, maar dankzij deze geluidsisolerende paneelwand kan de ruimte nu flexibel worden ingedeeld. Zo kan aan de ene kant een tentamenzaal worden gecreëerd, terwijl aan de andere kant een gemeenschappelijke ruimte ontstaat.

Opvallend is dat deze aanpassing plaatsvond in een monumentaal pand, wat nauwe samenwerking met de universiteitsarchitect vereiste. De mobiele paneelwand is zorgvuldig ontworpen om harmonieus in het historische interieur te passen. Om de toegankelijkheid te waarborgen, is er een deur toegevoegd, terwijl geluidsisolerende materialen een serene omgeving creëren waarin ongestoord tentamens kunnen plaatsvinden.

Deze innovatieve oplossing biedt de universiteit niet alleen flexibiliteit, maar ook functionaliteit, zonder concessies te doen aan de integriteit van het beschermde monumentale pand.

Kenmerken:
🔹 Universiteit Utrecht
🔹 Afsluitbare tentamenzaal
🔹 Bij het openen van de wand, toegang tot de gemeenschappelijke ruimte
🔹 Monumentaal pand met beschermde constructie, vereist zorgvuldige aanpassingen
🔹 Samenwerking met de architect van de Universiteit Utrecht
🔹 Mobiele paneelwand voorzien van een deur
🔹 Geluidsisolerend

Door:

Lance Hormes van BREEDVELD

BREEDVELD is altijd in beweging, ik zorg ervoor dat het in de juiste richting beweegt door het verzorgen van strakke planningen en een brede ondersteuning in de bedrijfsvoering. Maak kennis met ons werk en bekijk onze gave projecten…

Heb je vragen of opmerkingen op basis van dit artikel dan kan je ons mailen naar info@breedveld.com

Ontdek meer…

Ontdek meer…