Het plooibare schoolgebouw

Geplaatst op 14 maart 2024 door Marieke Pool

Hoe deel je een klas optimaal in? Hoe ga je om met grote groepen en verschil in niveaus? Op welke manier deal je met lerarentekort zonder dat leerlingen de dupe zijn? Hoe maak je een onderwijsgebouw geschikt voor én de musical én naschoolse opvang én samenwerkclusters?

Hoe geef je gehoor aan de gewenste flexibilisering in en van het onderwijs? Kortom: flexibel organiseren is een hersenkraker waar menig onderwijsprofessional mee worstelt. Tel daar de verschillen in omvang van groepen per leerjaar bij op en je weet dat er meer nodig is dan het bijzetten van een extra tafel. Dat komt zeker regelmatig voor bij scholen in de regio, waar het toch van belang is om goed onderwijs te geven. Het realiseren van goed, slim en duurzaam onderwijsvastgoed is dus een vak apart. Op veel van genoemde vraagstukken zijn flexibel in te delen onderwijsruimtes het antwoord.

IN EEN HANDOMDRAAI SAMENVOEGEN EN OPSPLITSEN

Neem een klaslokaal dat na het open zetten van de tussenwand één grote instructieruimte voor een grote groep leerlingen wordt en na de instructie weer kan worden gesloten zodat er in een rustige omgeving kan worden gewerkt. Met een geluidsisolerende schuif- of vouwwand maak je het waar. BREEDVELD is vooraanstaand producent en leverancier van mobiele wandsystemen die omgevingen op een functionele en visueel aantrekkelijke manier flexibiliseren.

GELUIDSISOLERENDE SCHUIFWAND

Neem de BREEDVELD geluidsisolerende schuifwand. Bewezen techniek en jarenlange ervaring zorgen voor de juiste afdichting met een soepele bediening. Dit grote wandpaneel is in één beweging open en dicht te schuiven en ook qua geluidsisolatie laat BREEDVELD niets te wensen over. Kenmerkend voor deze wand is
het feit dat deze in geopende toestand volledig wegvalt in de constructieve wand. Hiermee is de schuifwand de perfecte oplossing als u zoveel mogelijk vaste wandoppervlak wilt behouden. Altijd fijn voor kasten en andere presentatieruimte. Wilt u een grotere doorgang creëren? Ook daarvoor heeft BREEDVELD een goed geluidsisolerende oplossing. De vouwwanden van deze producent zijn even gemakkelijk en snel te openen en sluiten als hun schuivende broer en ook wat betreft geluidsisolatie hoeft u zich geen zorgen te maken: variant F(P)600 is leverbaar in 46 dB Rw die voldoende is om twee klaslokalen volgens de eis frisse scholen te kunnen afsluiten. BREEDVELD heeft ook vouwwanden die volledig vlak getrokken kunnen worden. Een kenmerk dat voor een extra fraai uiterlijk zorgt.

SCHEIDING TUSSEN AULA EN GYMZAAL

De gymlessen, naschoolse opvang, samenwerkuren, speelkwartieren, studieplekken, presentaties en musicals verdienen allemaal een plek binnen de onderwijsomgeving. Paneelwanden zijn dé oplossing. Met een paneelwand transformeert u een omvangrijke aula gemakkelijk in verschillende kleinere ruimtes ten behoeve van opvang, studie- plekken of gymles. Een mobiele paneelwand is een ogenschijnlijk vaste wand die eenvoudig geopend en gesloten kan worden. Losse sandwichpanelen rollen via een bovengeleidingsrail naar de gewenste positie. Een telescopisch afdichtingsmechaniek zorgt voor de (akoestische) afdichting. Kiest u voor glas (uiteraard met doorvalbeveiliging), dan voegt u daar transparantie aan toe. Fijn wanneer toezicht aan beide zijden gewenst is.

AANDACHT VOOR HET DESIGN

De keuze in wandafwerkingen is even omvangrijk als de toepassingsmogelijkheden van de wandsystemen. De basisbeplating kan op vele manieren worden afgewerkt. Naast esthetiek spelen ook eisen met betrekking tot functie, krasbestendigheid en bijvoorbeeld hygiëne een rol in de keuze voor een wandafwerking.

HOOGSTAAND RESULTAAT

Goed om te weten: BREEDVELD werkt alleen met eigen monteurs. Zo zijn zowel de opdrachtgever als de producent zelf zeker van montage door mensen met kennis van zaken en hiermee van een kwalitatief hoogstaand resultaat. Oók in onderwijsgebouwen met een monumentale status. Het monteren van mobiele
wandsystemen is hierdoor bovendien vaak zonder inmenging van een aannemer te realiseren.

Door:

Marieke Pool van BREEDVELD

BREEDVELD is altijd in beweging, ik zorg ervoor dat het in de juiste richting beweegt door het verzorgen van strakke planningen en een brede ondersteuning in de bedrijfsvoering. Maak kennis met ons werk en bekijk onze gave projecten…

Heb je vragen of opmerkingen op basis van dit artikel dan kan je ons mailen naar info@breedveld.com

Ontdek meer…

Ontdek meer…