Direct contact?  Bel ons opT+31(0) 487 542 888

BREEDVELD schuifwand S110

De parel onder de schuifwanden

De BREEDVELD schuifwand S110 is een prachtig staaltje maatwerk. We noemen een paar basiselementen die zeer bepalend zijn voor de kwaliteit van deze wand: met een wanddikte van 105 mm wordt de basis van een robuust en degelijk geheel gelegd, de kaderprofielen zijn standaard terugliggend waardoor ze fraai aan het oog onttrokken worden en de hoogwaardig gelagerde wielstellen lopen uiterst soepel in de aluminium railconstructie. De S110 schuifwanden kunnen in elke denkbare uitvoering geleverd worden, met of zonder elektrische afdichtingen. De geluidsisolerende waarden kunnen naar wens oplopen tot boven de 53 dB Rw, afhankelijk van de akoestische kenmerken in de ruimte. Praktijktestrapporten van 49 dB zijn voorhanden!

Wat is een schuifwand?

Een schuifwand is een wand die in één beweging open of dicht geschoven kan worden. Hierdoor kunnen ruimtes of openingen tussen ruimtes eenvoudig worden afgesloten of juist geopend. Bij BREEDVELD heeft u de keuze uit diverse typen schuifwanden. In ons assortiment vindt u onder meer de schuifwand S70, S90 en S110. Onderstaande illustratie geeft een impressie van een greep uit de mogelijkheden en posities met de schuifwanden, inclusief combinaties, hoekopstellingen, etcetera.


Mobiel maatwerk in optima forma

De schuifwanden van BREEDVELD zijn het resultaat van jarenlange ervaring en productinnovatie. Het hoogwaardige gebruiksgemak, de duurzaamheid en de kwaliteit geven een significante meerwaarde aan ruimteverdeling. Een BREEDVELD schuifwand verlaat onze fabriek pas wanneer deze moeiteloos schuift, past en functioneert. Nu, morgen en in de toekomst. Puur vakwerk waar BREEDVELD graag de verantwoordelijkheid voor neemt. 


Vakwerk van A tot Z

Alles wat wij maken is maatwerk. Elke schuifwand wordt speciaal gemaakt voor die ene unieke toepassing. Met of zonder geluidsisolatie of bestaande uit één of meerdere delen. Handmatig bediend of semiautomatisch. Met hoek-, pas en afdichtingpanelen worden de wanden naadloos in uw huidige interieur geïntegreerd. Wilt u meer weten over de schuifwanden van BREEDVELD? Neem dan via 0487-542888 telefonisch contact met ons op.

Impressies

Voorbeelden van type S110

Downloads

Download Schuifwanden brochure

Schuifwanden

Wie wanden liever als één geheel lineair wil laten schuiven, kiest voor BREEDVELD schuifwanden. Van eenvoudige schuifdeuren tot technische en visuele topwanden.

Download brochure

Specificaties

Een BREEDVELD schuifwand S110 en S110g  is een lineair schuivende wand uit één stuk. De S110 is de schuifwand die esthetisch, technisch en akoestisch veruit de meeste mogelijkheden heeft. De S110g heeft een extra sterk gelast frame waardoor (grote) glasopeningen tot de mogelijkheden behoren.

Technische omschrijving

Paneelopbouw
Het paneel is opgebouwd uit een gelast aluminium frame welke aan weerszijde wordt voorzien van afgewerkte spaanplaatpanelen. Voor extra geluidsisolatie kunnen de holle ruimten worden opgevuld met mineraalwol en de beplating worden voorzien van hardboard. Voor de onder- en bovenafdichting kunnen optioneel akoestische sleepstroken of telescopische boven- en onder afdichtingen worden toegepast. Het houten kader wordt aan de kopse langs kanten opgesloten in verticale aluminium pasprofielen. Deze conische “messing en groef” profielen, voorzien van afdichtingsrubbers en magneetband (14,4 kg/m1), zorgen voor de optimale zij-afsluiting

Maten
Maximale wandhoogte: Ca. 6500 mm
Maximale wandlengte (per vleugel): Ca. 5000 mm, afhankelijk van hoogte en dB-waarde.
Wanddikte: Ca.110 mm.

Geluidsisolatiewaarde
S110 leverbaar in: 38 t/m 53 dB Rw
S110g leverbaar in: 38 t/m 50 dB Rw

Visueel 0-20 dB. Enige demping 21-39 dB. Redelijke demping 40-43 dB (Wordt vaak toegepast tussen gang en kantoor / leslokaal). Vergaderkwaliteit 44-47 dB (De meest gekozen waarde tussen klaslokalen / vergaderruimten).  Zeer goede vergaderkwaliteit 48-50 dB (Indien er vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd). Conferentie kwaliteit 51-53 dB (grote vergaderzalen / conferentieruimten met grotere groepen). Geluid versterkte conferentie kwaliteit 54-58 dB  (Alleen zinvol bij gedilateerde ruimten zonder doorvoeren. Geen glas of deuren mogelijk.)

Gewichten
Ca. 30-50 kg/m², afhankelijk van geluidsisolatiewaarde en afwerking.

Verticale profilering
Een verdekt geanodiseerd aluminium profiel (optioneel in RAL kleur) welke in de beplating wordt bevestigd standaard. In gesloten toestand is dan geen aluminium profiel zichtbaar. Optioneel is de S110 ook met een “omliggend” profiel te verkrijgen

Loopwerk
De S110 is uitgerust met onderhoudsvrije gelagerde wielstellen, die uiterst soepel in een hoogwaardige aluminium railconstructie lopen. Géén vloerrail nodig, wel een (onzichtbaar) geleidingsblok.

Bediening
Handbediend.

Geleidingen
2-punts ophanging: de panelen kunnen alleen lineair worden bewogen in één rail.

Materiaal
Hoge kwaliteit spaanplaat / MDF (afhankelijk van eisen en afwerking), dikte 18 mm. Magneetband, mineraalwol, hardboard. Profielen en rail uitgevoerd in aluminium. Kogellagerwielstellen van verzinkt staal, al dan niet bekleed met kunststof.

Beplating
De beplating voldoet aan de EN 14322 en de EN 14323 norm. Deze norm beschrijft de toleranties van de beplating m.b.t. beschadigingen, vlakheid, dikte e.d..

Kleuren
Kaderprofielen naturel geanodiseerd aluminium of optioneel in RAL-kleur gemoffeld. Rail standaard in RAL-kleur gemoffeld. Horizontale geluidsafdichtingen zwart.

Afwerkingen
Melamine (kunststof), hardplastic, textiel, fineer, lakdragende folie, etc. Tevens is het mogelijk per paneel een ander oppervlaktemateriaal of kleur toe te passen.

Bestandheid
Vloeraansluiting watervast. Spaanplaat beplating niet bestand tegen langdurige inwerking van vocht. Optioneel kunnen de panelen worden uitgevoerd in vochtwerende beplating.

Brandbaarheid
Niet onbrandbaar in standaarduitvoeringen. Brandvertragende spaanplaat optioneel; klasse B-s1,d0.

Ontwerpdetails
De dragende constructie dient voldoende sterk, stijf en waterpas te zijn, rekening houdend met het totale gewicht.

Voorbereiding
Bovenconstructies bij voorkeur aanbrengen in de ruwbouw fase conform voorschriften BREEDVELD.

Levertijd
In overleg met BREEDVELD, 2-6 weken, levertijd is vooral afhankelijk van gekozen oppervlaktemateriaal.


Leveringsgebied
Wereldwijd.

Transport en montage
Door BREEDVELD, in het buitenland in overleg.

Onderhoudscontract
Optioneel, vraag naar de mogelijkheden.

Reparatie
Onderdelen en plaatmaterialen kunnen worden vervangen.

Garantie
Volgens voorwaarden BREEDVELD, 2 jaar, 100% op onderdelen en arbeidsloon. Indien een onderhoudscontract bij BREEDVELD wordt afgesloten wordt de garantie verlengt naar 5 jaar.


Technische service
Advies, ontwerp, productie, planning en montage.

Referentieadressen
Op aanvraag geven wij u graag een adres bij u in de buurt.

Download BREEDVELD schuifwanden brochure