Schuifwand S110gl

In één beweging open of dicht

De BREEDVELD schuifwand S110gl is net als de S110 een prachtig staaltje maatwerk. De schuifwand heeft dezelfde uitgebreide capaciteiten als de S110, het verschil zit in het sterk gelaste metalen frame waarmee (grote) glasopeningen tot de mogelijkheden behoren. Net als de S110 kan de BREEDVELD schuifwand S110gl in elke denkbare uitvoering geleverd worden. Mét of zonder elektrische afdichtingen. De geluidsisolerende waarden kunnen naar wens oplopen tot 50 dB Rw, afhankelijk van de akoestische kenmerken in de ruimte.

Beproefde technische performance

De BREEDVELD schuifwand S110gl is de juiste keuze als het gaat om visuele en technische perfectie. De panelen zijn uitgevoerd met onzichtbare (verdekte) kaderprofielen waardoor er geen aluminium naden tussen de panelen zichtbaar zijn.

Flexibel comfort en meer

Met de hoogwaardige schuifwanden van BREEDVELD haalt u niet alleen flexibel comfort in huis, maar ook een compleet nieuw perspectief op ruimte, lichtspel en esthetiek. En de mogelijkheden zijn legio. Niet alleen qua afwerkingen of combinaties met glas, maar ook als het gaat om opbergmogelijkheden in een nis of kast. Alle wanden worden tot in detail inhouse voorbereid en geproduceerd. Met ons hypermoderne, computergestuurde machinepark en écht betrokken meubelmakers bent u gegarandeerd van een perfect en duurzaam eindresultaat. Met exacte passingen. Alle vitale mechanismen die uw wanden mobiel maken (en houden) zijn van oerdegelijke kwaliteit. Het resultaat van jarenlange productinnovatie en opgebouwde knowhow. En een kwestie van teamwork! Van productie tot overdracht.

Specificaties

Omschrijving

Een BREEDVELD schuifwand S110 en S110gl is een lineair schuivende wand uit één stuk. De S110 is de schuifwand die esthetisch, technisch en akoestisch veruit de meeste mogelijkheden heeft. De S110gl heeft een extra sterk gelast frame waardoor (grote) glasopeningen tot de mogelijkheden behoren.

Technische omschrijving

Paneelopbouw
Het paneel is opgebouwd uit een gelast aluminium frame welke aan weerszijde wordt voorzien van afgewerkte spaanplaatpanelen. Voor extra geluidsisolatie kunnen de holle ruimten worden opgevuld met mineraalwol en de beplating worden voorzien van hardboard. Voor de onder- en bovenafdichting kunnen optioneel akoestische sleepstroken of telescopische boven- en onder afdichtingen worden toegepast. Het houten kader wordt aan de kopse langs kanten opgesloten in verticale aluminium pasprofielen. Deze conische “messing en groef” profielen, voorzien van afdichtingsrubbers en magneetband (14,4 kg/m1), zorgen voor de optimale zij-afsluiting.

Maten
Maximale wandhoogte: Ca. 6500 mm
Maximale wandlengte (per vleugel): Ca. 5000 mm, afhankelijk van hoogte en dB-waarde.
Wanddikte: Ca.110 mm.

Geluidsisolatiewaarde
S110 leverbaar in: 38 t/m 53 dB Rw
S110gl leverbaar in: 38 t/m 50 dB Rw

Visueel 0-20 dB. Enige demping 21-39 dB. Redelijke demping 40-43 dB (Wordt vaak toegepast tussen gang en kantoor / leslokaal). Vergaderkwaliteit 44-47 dB (De meest gekozen waarde tussen klaslokalen / vergaderruimten). Zeer goede vergaderkwaliteit 48-50 dB (Indien er vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd). Conferentie kwaliteit 51-53 dB (grote vergaderzalen / conferentieruimten met grotere groepen). Geluid versterkte conferentie kwaliteit 54-58 dB (Alleen zinvol bij gedilateerde ruimten zonder doorvoeren. Geen glas of deuren mogelijk.)

Gewichten
Ca. 30-50 kg/m², afhankelijk van geluidsisolatiewaarde en afwerking.

Verticale profilering
Een verdekt geanodiseerd aluminium profiel (optioneel in RAL kleur) welke in de beplating wordt bevestigd standaard. In gesloten toestand is dan geen aluminium profiel zichtbaar. Optioneel is de S110 ook met een “omliggend” profiel te verkrijgen

Loopwerk
De S110 is uitgerust met onderhoudsvrije gelagerde wielstellen, die uiterst soepel in een hoogwaardige aluminium railconstructie lopen. Géén vloerrail nodig, wel een (onzichtbaar) geleidingsblok.

Bediening
Handbediend.

Geleidingen
2-punts ophanging: de panelen kunnen alleen lineair worden bewogen in één rail.

Materiaal
Hoge kwaliteit spaanplaat / MDF (afhankelijk van eisen en afwerking), dikte 18 mm. Magneetband, mineraalwol, hardboard. Profielen en rail uitgevoerd in aluminium. Kogellagerwielstellen van verzinkt staal, al dan niet bekleed met kunststof.

Beplating
De beplating voldoet aan de EN 14322 en de EN 14323 norm. Deze norm beschrijft de toleranties van de beplating m.b.t. beschadigingen, vlakheid, dikte e.d..

Kleuren
Kaderprofielen naturel geanodiseerd aluminium of optioneel in RAL-kleur gemoffeld. Rail standaard in RAL-kleur gemoffeld. Horizontale geluidsafdichtingen zwart.

Afwerkingen
Melamine (kunststof), hardplastic, textiel, fineer, lakdragende folie, etc. Tevens is het mogelijk per paneel een ander oppervlaktemateriaal of kleur toe te passen.

Bestandheid
Vloeraansluiting watervast. Spaanplaat beplating niet bestand tegen langdurige inwerking van vocht. Optioneel kunnen de panelen worden uitgevoerd in vochtwerende beplating.

Brandbaarheid
Niet onbrandbaar in standaarduitvoeringen. Brandvertragende spaanplaat optioneel; klasse B-s1,d0.

Ontwerpdetails
De dragende constructie dient voldoende sterk, stijf en waterpas te zijn, rekening houdend met het totale gewicht.

Voorbereiding
Bovenconstructies bij voorkeur aanbrengen in de ruwbouw fase conform voorschriften BREEDVELD.

Levertijd
In overleg met BREEDVELD, 2-6 weken, levertijd is vooral afhankelijk van gekozen oppervlaktemateriaal.

Leveringsgebied
Wereldwijd.

Transport en montage
Door BREEDVELD, in het buitenland in overleg.

Onderhoudscontract
Optioneel, vraag naar de mogelijkheden.

Reparatie
Onderdelen en plaatmaterialen kunnen worden vervangen.

Garantie
Volgens voorwaarden BREEDVELD, 2 jaar, 100% op onderdelen en arbeidsloon. Indien een onderhoudscontract bij BREEDVELD wordt afgesloten wordt de garantie verlengt naar 5 jaar.

Technische service
Advies, ontwerp, productie, planning en montage.

Referentieadressen
Op aanvraag geven wij u graag een adres bij u in de buurt.

Impressies

Voorbeelden van type S110gl

Afwerkingen

Kunststofbeplating basiscollectie

Downloads

Brochure afbeelding tbv downloaden

Schuifwanden

Wie wanden liever als één geheel lineair wil laten schuiven, kiest voor BREEDVELD schuifwanden. Van eenvoudige schuifdeuren tot technische en visuele topwanden.

Informatie of prijsindicatie aanvragen

Een schuifwand wordt gebruikt om bepaalde ruimtes af te scheiden. Schuifwanden zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten en zijn uitermate geschikt voor thuis, scholen, bedrijven, horeca en andere instellingen! Ontdek de schuifwand die bij u past door meer informatie of een prijsindicatie aan te vragen.