Glaswand P110gl

Het paradepaardje onder de mobiele wanden

De BREEDVELD glaswand P110gl is de juiste keuze als het gaat om visuele en technische perfectie. De panelen zijn uitgevoerd met onzichtbare (verdekte) kaderprofielen waardoor er geen aluminium naden tussen de panelen zichtbaar zijn. Bovendien heeft het eerste paneel een inwendig telescopisch gedeelte dat de esthetiek nog meer ten goede komt. Bij BREEDVELD vindt u geen 10 mm ruitje in een geïsoleerde wand. Voor een optimaal resultaat is ook het glas in onze wanden geluidswerend (en voorzien van veiligheidsfolie). Wilt u jaloezieën in of voor het glas? Wilt u vierkante of ronde beglazing? Mat of helder glas? Grote glasopeningen (P110gl) of kleine (P110g)? Alles kan, wij adviseren graag.

Flexibel comfort en meer

Met de hoogwaardige glaspaneelwanden van BREEDVELD haalt u niet alleen flexibel comfort in huis, maar ook een compleet nieuw perspectief op ruimte, lichtspel en esthetiek. En de mogelijkheden zijn legio. Niet alleen qua afwerkingen en de combinaties met glas, maar ook als het gaat om opbergmogelijkheden in een nis of kast. Alle wanden worden tot in detail inhouse voorbereid en geproduceerd.
Met ons hypermoderne, computergestuurde machinepark en écht betrokken meubelmakers bent u gegarandeerd van een perfect en duurzaam eindresultaat. Met exacte passingen. Alle vitale mechanismen die uw wanden mobiel maken (en houden) zijn van oerdegelijke kwaliteit. Het resultaat van jarenlange productinnovatie en opgebouwde knowhow. En een kwestie van teamwork! Van productie tot overdracht.

Handbediend

De BREEDVELD P110 wordt standaard met handbediening uitgevoerd. Het fast-mechaniek dat ervoor zorgt dat u de panelen eenvoudig kunt vastzetten, is een echte BREEDVELD-specialiteit. Het is het meest degelijke systeem in de markt: het mechanisme is niet onderhoudsgevoelig, 100% betrouwbaar en kan meer dan 750 N afdrukkracht genereren. Niet voor niets geven we hier tien jaar garantie op!

Specificaties

Omschrijving

Een BREEDVELD glaspaneelwand P90gl / P110gl is een beweegbare binnenwand met grote glasopeningen. De ogenschijnlijk vaste wand is opgebouwd uit losse sandwichpanelen. De panelen zijn eenvoudig, via wielstellen die in een aluminium bovenrail rollen, door één persoon te verplaatsen.

Technische omschrijving

Paneelopbouw
De panelen worden opgebouwd vanuit een zelfdragend gelast aluminium frame waarin een krachtig spindelmechaniek is aangebracht. Aan weerszijden is het frame voorzien van verwisselbare beplating. Binnen in het frame is ruimte voor een grote glasopening. Het houten kader rondom wordt aan de kopse kanten opgesloten in verticale aluminium pasprofielen. Deze conische “messing en groef” profielen, voorzien van afdichtingsrubbers en magneetband (14,4 kg/m1), zorgen voor de optimale onderlinge verticale afdichting. Voor de horizontale onder- en bovenafdichting wordt er gebruik gemaakt van watervaste druklijsten die onder een constante kracht (> 750 N per druklijst) uitgedrukt / uitgeschoven worden door middel van het spindelmechaniek met compensatieveren. Door een variabele slag van de druklijsten kunnen hoogteverschillen in de vloer worden opgevangen. Het drukmechanisme is standaard handmatig uitgevoerd, maar kan optioneel ook elektrisch worden aangedreven.

Voor de samenstelling van de wand zijn onderstaande paneeluitvoeringen leverbaar:

Standaard Paneel (SP)
Telescoop Paneel met inwendig telescoopgedeelte (TP) (minder groot glas mogelijk)
Paneel met daar in een deur (IPD) (minder groot glas mogelijk)
Dubbele deuren verdeeld over twee panelen (DPD) (alleen uitgevoerd met een 2-punts ophanging) (minder groot glas mogelijk)
Wand hoge deur, vast aan muur (FHD) (minder groot glas mogelijk)
Paneel met hoekaansluiting(en) (CP)
Afwijkende panelen als BREEDVELD specialiteit

Maten
Maximale wandhoogte: Ca. 3650 mm (hoger in overleg)
Maximale wandbreedte: Onbeperkt.
Paneelbreedte: Wordt opgedeeld op de beschikbare dagmaat, maximaal 1240 mm.
Pakketbreedte: Dit is de paneelbreedte plus ca. 35 mm voor het uitstekende kaderprofiel. Let bij bepaling van eventuele nisbreedtes op voldoende vrije ruimte voor de handen.
Pakketdikte: Aantal panelen x ca. 90 mm (paneeldikte) voor de P90gl en ca. 110 mm voor de P110gl

Geluidsisolatiewaarde (laboratorium waarden glas)
Leverbaar in: 36 t/m 46 dB Rw voor de P90gl en 38 t/m 53 dB Rw voor de P110gl

Visueel 0-20 dB. Enige demping 21-39 dB. Redelijke demping 40-43 dB (Wordt vaak toegepast tussen gang en kantoor / leslokaal). Vergaderkwaliteit 44-47 dB (De meest gekozen waarde tussen klaslokalen / vergaderruimten). Zeer goede vergaderkwaliteit 48-50 dB (Indien er vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd). Conferentie kwaliteit 51-53 dB (grote vergaderzalen / conferentieruimten met grotere groepen). Geluid versterkte conferentie kwaliteit 54-58 dB (Alleen zinvol bij gedilateerde ruimten zonder doorvoeren. Geen glas of deuren mogelijk.)

Materiaal
Hoge kwaliteit spaanplaat / MDF(afhankelijk van eisen en afwerking), dikte 18 mm bij de P110gl en 12 mm bij de P90gl. Geluidsisolerend glas naar keuze. Magneetband met 14,4 kg/m1 aantrekkingskracht, minerale wol, hardboard en bitumen (afhankelijk van geluidisolatiewaarde). Profielen en rail uitgevoerd in hoogwaardig aluminium. Kogelgelagerde wielstellen van verzinkt staal, al dan niet bekleed met kunststof loopvlak. Rubberen afdichtingsprofielen in roetvrije uitvoering (geeft niet af op vloer of rail).

Gewichten
Ca. 35-65 kg/m², afhankelijk van geluidsisolatiewaarde.

Verticale profilering
Bij de P90gl een zichtbaar geanodiseerd aluminium profiel (optioneel in RAL kleur) wat om de beplating heen zit. In gesloten toestand is een verticaal profiel van 3 mm zichtbaar aan weerszijde van de beplating.
Bij de P110gl is een verdekt geanodiseerd aluminium profiel (optioneel in RAL kleur) welke in de beplating wordt bevestigd standaard. In gesloten toestand is dan geen aluminium profiel zichtbaar. Optioneel is de P110gl ook met een “omliggend” profiel te verkrijgen.

Loopwerk
De P110gl en P90gl zijn uitgerust met onderhoudsvrije gelagerde wielstellen, die uiterst soepel in een hoogwaardige aluminium railconstructie lopen. Géén ondergeleiding nodig.

Ophangingen
1-punts ophanging met centrische parkering (CP): de panelen worden 90 graden gedraaid en centrisch onder de hoofdrail geparkeerd.

2-punts ophanging met gedwongen parkering (PP): de panelen worden excentrisch geparkeerd. Door middel van een wissel wordt één zijde van het paneel automatisch gedwongen om naar de zijrail te rangeren. Dit is een zeer gebruikersvriendelijke 2-punts ophanging.

2-punts ophanging met vrije parkering (FP): de panelen worden vrij ergens buiten de hoofdrail geparkeerd. Door middel van hoeken en wissels kunnen de panelen naar parkeerplaatsen en/of andere railsecties gerangeerd worden. Railontmoetingen tussen de 90º en de 180º zijn mogelijk.

Bediening
Handbediend

Beplating
De beplating voldoet aan de EN 14322 en de EN 14323 norm. Deze norm beschrijft de toleranties van de beplating m.b.t. beschadigingen, vlakheid, dikte e.d.

Kleuren
Kaderprofielen naturel geanodiseerd aluminium of optioneel in RAL gemoffeld. Rail standaard in RAL-kleur gemoffeld. Horizontale telescopische onder- en bovenafdichting in zwart geanodiseerd aluminium.

Afwerkingen
Melamine (kunststof), hardplastic, digital print, akoestische bekleding, vinyl, leer, fineer, etc. Tevens is het mogelijk per paneel een ander oppervlaktemateriaal of kleur toe te passen.

Bestandheid
Vloeraansluiting watervast. Beplating niet bestand tegen langdurige inwerking van vocht. Optioneel kunnen de panelen worden uitgevoerd in vochtwerende beplating.

Brandbaarheid
Niet onbrandbaar in standaarduitvoeringen. Brandvertragende beplating optioneel; klasse B-s1,d0.

Brandwerendheid
Optioneel 30 min. brandwerende P110 uitvoering met brandwerend glas. Niet als combinatie getest.

Ontwerpdetails
De dragende constructie dient voldoende sterk, stijf en waterpas te zijn, rekening houdend met het totale gewicht.

Voorbereiding
Afhangconstructie voor de rail bij voorkeur aanbrengen in de ruwbouwfase, conform de voorschriften van BREEDVELD.

Prijzen
Op aanvraag.

Leveringsvoorwaarden
Op al onze offertes en overeenkomsten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing, zoals deze zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24264113.

Levertijd
In overleg met BREEDVELD, 3-6 weken, levertijd is vooral afhankelijk van gekozen glas en oppervlaktemateriaal.

Leveringsgebied
Wereldwijd.

Transport en montage
Benelux door BREEDVELD, daar buiten in overleg.

Onderhoudscontract
Optioneel, vraag naar de mogelijkheden.

Onderhoud
Oppervlaktematerialen reinigen met schoonmaakmiddelen zonder oplosmiddel.

Reparatie
Onderdelen en plaatmaterialen kunnen worden vervangen.

Garantie
Volgens voorwaarden BREEDVELD, 2 jaar, 100% op onderdelen en arbeidsloon. Indien een onderhoudscontract bij BREEDVELD wordt afgesloten wordt de garantie verlengt naar 5 jaar.

Technische service
Advies, ontwerp, productie, planning en montage.

Referenties
Op aanvraag geven wij u graag een adres in de buurt.

Impressies glaswanden

Voorbeelden van type P110gl

Downloads

Mobiele glaswanden

Naast paneelwanden levert BREEDVELD ook een compleet assortiment mobiele glaswanden. Van puur visueel tot sterk geluidsisolerend.

Informatie of prijsindicatie aanvragen

Een scheidingswand wordt zoals het woord ‘scheiding’ al aangeeft, gebruikt om bepaalde ruimtes af te scheiden. Scheidingswanden zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten en zijn uitermate geschikt voor thuis, scholen, bedrijven, horeca en andere instellingen! Ontdek de mobiele wand die bij u past door meer informatie of een prijsindicatie aan te vragen.