Een open kantooromgeving, ook een oplossing voor u?

Geplaatst op 10 november 2022 door Lance Hormes

Waar ze bij het hoofdkantoor van Google in Toronto kunnen golven op de rooftop, pakken ze het in Nederland wat meer bescheiden aan. Toch hebben de kantoren gemene delers: gezonde werkplekken, duurzaamheid en het stimuleren van spontane zakelijke ontmoetingen voor nieuwe inspiratie.

Een organisatie die een opmerkelijk open kantooromgeving heeft gecreëerd is Google. Waar ze in Toronto kunnen golven op de rooftop van het hoofdkantoor, pakken ze het in Nederland op de Zuidas wat meer bescheiden aan. Toch hebben de kantoren gemene delers: gezonde werkplekken, duurzaamheid en het stimuleren van spontane zakelijke ontmoetingen voor nieuwe inspiratie.

Een deel van het kantoor heeft geen muren, veel groen en een opvallend interieur. De medewerkers van Google mogen zelf een oud meubelstuk inbrengen, dat wordt gecombineerd met nieuwe items. Helemaal in het teken van duurzaamheid. Er lijken spontane conversaties te ontstaan in de open kantooromgeving. Voor een korte meeting of inspiratiesessie maken medewerkers gebruik van kleine pop-up ruimtes, zoals een oude caravan uit de sixties. Elke vergaderzaal heeft een uniek thema, zo is er bijvoorbeeld een zaal vernoemd naar Johan Cruijff.

Oké, we hebben het hier over één van de grootste en meest innovatieve bedrijven ter wereld, maar hoe zit het eigenlijk met uw kantooromgeving? Is er ruimte voor medewerkers om elkaar te ontmoeten in een inspirerende en flexibele omgeving? Wellicht is er ruimte voor verbetering of heeft behoefte aan inspiratie.

Bent u nog niet overtuigd van de voordelen van een open werkomgeving? Dit is niet geheel onterecht. Diverse onderzoeken tonen aan dat de open werkomgeving een bedreiging is voor de productiviteit van medewerkers. Men spreekt van een verlies van 15%. En dat komt niet alleen door overvloedig contact met collega’s, ook de akoestiek is een pijnpunt. In een omgeving met veel ruis is het lastig concentreren.

Wellicht is dit dé oplossing voor u
BREEDVELD stimuleert open ruimtes en sociale interactie tussen collega’s, maar biedt ook een oplossing voor een goede akoestiek en productiviteit van medewerkers. Met een mobiel wandsysteem transformeert u een open werkomgeving in een handomdraai tot het gewenste aantal afgesloten kantoorruimtes. 

Ook de esthetische kant krijgt de aandacht die het verdient. De basisbeplating van de mobiele wanden kunnen op oneindig veel manieren worden afgewerkt. Denk aan een digitale print, volledig naar eigen smaak te realiseren en eenvoudig te vervangen wanneer u eens iets anders wilt.

Wist u dat…

  • BREEDVELD mobiele wandsystemen heeft geplaatst in het Google-kantoor in Amsterdam.
  • We u inspiratie bieden voor een mobiel wandsysteem op onze impressiepagina.
  • We u vrijblijvend adviseren over het flexibel maken van uw werkomgeving.

Door:

Lance Hormes van BREEDVELD

BREEDVELD is altijd in beweging, ik zorg ervoor dat het in de juiste richting beweegt door het verzorgen van strakke planningen en een brede ondersteuning in de bedrijfsvoering. Maak kennis met ons werk en bekijk onze gave projecten…

Heb je vragen of opmerkingen op basis van dit artikel dan kan je ons mailen naar info@breedveld.com