Vouwwand FP600

Vlakke vouwwand

De FP600 lijkt in vele opzichten en mogelijkheden op de F600, maar dankzij een innovatief vlaktrekmechanisme is er in gesloten toestand sprake van een vlakke wand. Dit levert een fraai, strak en kwalitatief hoogwaardig beeld op. Net als de F600 is deze dubbelwandige vouwwand uniek in de markt en te leveren met hoge geluidsisolerende waarden. De wanden kunnen met midden-, zij- en/of meerwegaansluitingen op verschillende manieren op uw wensen worden aangepast.

breedveld-vouwwand-typefp600

Vouwcomfort waar het stil van wordt

De zeer fraaie houten vouwwanden van BREEDVELD hebben dankzij een gepatenteerd ontwerp een vooraanstaande positie binnen de Nederlandse interieurbouw. De hoge kwaliteitsnorm, de vederlichte hanteerbaarheid en de uitstekende geluidsisolatiewaarden maken deze wand tot een echte klassieker. De afwerk- en kleurmogelijkheden zijn legio en per paneel toepasbaar.

Verrassend veel flexibiliteit

De vouwwand biedt meer mogelijkheden dan u denkt. Met de F600 en FP600 halen we geluidsisolerende waarden tot 46 dB, waardoor u aan beide zijden van de wand ongestoord les kunt geven en kunt vergaderen. De FP600 kan zelfs helemaal vlak getrokken worden, wat ruimtes een extra strakke uitstraling geeft. De ontwerpers van BREEDVELD adviseren u graag over de technische en visuele opties die volledig aansluiten op uw wensen ten aanzien van het ruimtegebruik.

Specificaties

Omschrijving

Een BREEDVELD vlakke vouwwand FP600 is een eenvoudig en snel te openen/sluiten flexibele vlakke wand welke een ongekende uitstraling heeft. Dit wordt mede bereikt door een vlaktrekmechaniek en de PVC scharnierprofielen die verdekt zijn in-gefreesd. Door het speciaal gegoten aantrekmechaniek welke standaard is voorzien van een (euro) cilinderslot is de wand eenvoudig te sluiten en op slot te doen.

Technische omschrijving

Maten

Maximale wandhoogte:
Ca. 3600 mm, afhankelijk van dB-waarde (gewicht).

Maximale wandbreedte:
Ca. 7500 mm per vleugel, afhankelijk van vloerafwerking en dB-waarde.

Paneelbreedte:
Wordt afgestemd op beschikbare dagmaat, maximaal 305 mm. Op verzoek kunnen smallere panelen worden gemaakt.

Pakketbreedte:
2X de paneelbreedte + ca. 80 mm (spouw).

Geluidsisolatiewaarde (laboratorium waarden)
Leverbaar in: 46 dB, 43 dB, 41 dB en 36 dB.

Visueel 0-20 dB. Enige demping 21-39 dB. Redelijke demping 40-43 dB (Wordt vaak toegepast tussen gang en kantoor / leslokaal). Vergaderkwaliteit 44-47 dB (De meest gekozen waarde tussen klaslokalen / vergaderruimten). Zeer goede vergaderkwaliteit 48-50 dB (Indien er vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd). Conferentie kwaliteit 51-53 dB (grote vergaderzalen / conferentieruimten met grotere groepen). Geluid versterkte conferentie kwaliteit 54-58 dB (Alleen zinvol bij gedilateerde ruimten zonder doorvoeren. Geen glas of deuren mogelijk.)

Gewichten
Ca. 30-45 kg/m², afhankelijk van geluidsisolatiewaarde en afwerking.

Loopwerk
De vouwwanden zijn uitgerust met geruisarme kogellager wielen met nylon loopvlak die in een blank geanodiseerde aluminium bovenrail rollen. De rail wordt geplaatst tegen een houten bovenlijst ter wille van de afdichting.

Moduul
Afgewerkte spaanplaatdelen verbonden door middel van PVC-verbindingsprofielen. De panelen worden gedragen door PVC-tussenstijlen, voorzien van kogellager wielen met nylon loopvlak. Vier panelen met twee tussenstijlen vormen samen één moduul. De schuinstand van de panelen wordt per moduul op ca. 10° gefixeerd door de PVC-verbindingsprofielen.

Vouwwand
Door de modulen te koppelen en te voorzien van een sluitstijl en een eindstijl wordt de complete vouwwand gegenereerd

Beplating
Hoge kwaliteit spaanplaat / MDF (afhankelijk van eisen en afwerking), dikte 16 mm. De beplating voldoet aan de EN 14322 en de EN 14323 norm. Deze norm beschrijft de toleranties van de beplating m.b.t. beschadigingen, vlakheid, dikte e.d.

Kleuren
Rail, sluitprofiel en handgreep in blank geanodiseerd aluminium. Optioneel leverbaar in RAL-kleur. PVC-profielen in zilvergrijs.

Afwerkingen
Melamine (kunststofbeplating) is standaard, tegen meerprijzen zijn hardplastic, fineer, naaldvilt, folie, kurk etc. te leveren. Het is tevens mogelijk per paneel een andere afwerking of kleur toe te passen.

Uitvoeringen
Naar één zijde sluitend (1 vleugel) of een middensluiting (2 vleugels) en meerwegaansluitingen behoren tot de mogelijkheden.

Sluiting
De sluitstijlen zijn voorzien van een speciale aantreksluiting. Een (euro)cilinderslot is standaard.

Bediening
Handbediend.

Bestandheid
Spaanplaat beplating standaard niet bestand tegen langdurige inwerking van vocht, optioneel zijn de panelen uit te voeren in watervast spaanplaat.

Brandbaarheid
Niet onbrandbaar. Brandvertragende spaanplaat optioneel: klasse B-s1,d0.

Voorbereiding
Afhangconstructies boven het (systeem)plafond bij voorkeur aanbrengen in de ruwbouw fase conform voorschriften BREEDVELD.

Leveringsvoorwaarden
Op al onze offertes en overeenkomsten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing, zoals deze zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24264113.

Levertijd
In overleg met BREEDVELD, 3-6 weken, levertijd is vooral afhankelijk van gekozen oppervlaktemateriaal.

Leveringsgebied
Wereldwijd.

Transport en montage
Benelux door BREEDVELD, daar buiten in overleg.

Onderhoudscontract
Optioneel, vraag naar de mogelijkheden.

Onderhoud
Oppervlaktematerialen reinigen met schoonmaakmiddelen zonder oplosmiddel.

Reparatie
Onderdelen en plaatmaterialen kunnen worden vervangen.

Garantie
Volgens voorwaarden BREEDVELD, 2 jaar, 100% op onderdelen en arbeidsloon. Indien een onderhoudscontract bij BREEDVELD wordt afgesloten wordt de garantie verlengt naar 5 jaar.

Technische service
Advies, ontwerp, productie, planning en montage.

Referenties
Op aanvraag geven wij u graag een adres in de buurt.

Impressies

Voorbeelden van type FP600

Afwerkingen

Greep uit de collectie

Downloads

Vouwwanden

De snelste manier om uw ruimte te verdelen. Van eenvoudige afscheidingen tot dubbelwandige vouwwanden met zeer goede vergaderkwaliteit.

Informatie of prijsindicatie aanvragen

Een scheidingswand wordt zoals het woord ‘scheiding’ al aangeeft, gebruikt om bepaalde ruimtes af te scheiden. Scheidingswanden zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten en zijn uitermate geschikt voor thuis, scholen, bedrijven, horeca en andere instellingen! Ontdek de mobiele wand die bij u past door meer informatie of een prijsindicatie aan te vragen.