Waarom multifunctionele klaslokalen?

Geplaatst op 18 mei 2018 door Remco

Omdat veranderingen in het onderwijs om flexibele oplossingen vragen. Een van die flexibele oplossingen is de toepassing van mobiele wanden. Producent BREEDVELD heeft vier typen mobiele wanden: glas-, vouw-, schuif- en paneelwanden. Met name de laatste drie zijn uitermate geschikt voor toepassing in het onderwijs.

Waarom multifunctionele klaslokalen?

Geplaatst op door Remco

Omdat veranderingen in het onderwijs om flexibele oplossingen vragen. Een van die flexibele oplossingen is de toepassing van mobiele wanden. Producent BREEDVELD heeft vier typen mobiele wanden: glas-, vouw-, schuif- en paneelwanden. Met name de laatste drie zijn uitermate geschikt voor toepassing in het onderwijs.

Wilt u een ruimte meerdere malen per dag vergroten of verkleinen? Ga dan voor de vouwwand, deze gaat als een accordeon open en dicht. Het grote voordeel is dat u deze vouwwand in één handbeweging snel kunt openen of sluiten.

Verwacht u de flexibele oplossing minder frequent te gebruiken? Dan is de paneelwand de perfecte oplossing. Deze ogenschijnlijk vaste wand kan dankzij een modulaire opbouw flexibel worden ingezet. Daardoor kunt u gemakkelijk één of meer ruimtes creëren. Denk aan het vergroten van de aula voor een ouderbijeenkomst.

De derde schooloplossing is de schuifwand. Een schuifwand is een wand die in één beweging open of dicht geschoven kan worden. Hierdoor kunnen ruimtes of openingen tussen twee klaslokalen eenvoudig worden afgesloten of juist geopend.

Hoe zit het met geluid?
De unieke vouwwanden van BREEDVELD worden gekenmerkt door geluidsisolerende waarden tot wel 46 dB, waardoor u aan beide zijden van de wand ongestoord les kunt geven. Bij paneel- en schuifwanden kan desgewenst een nog hogere geluidsisolatiewaarde worden gerealiseerd.

En de looks?
De basisbeplating van de mobiele wanden kan op vele manieren worden afgewerkt. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Digital print, spiegels, magneetboard, textiel, metaal, whiteboard, melamine en in elke combinatie, ze zijn allemaal toepasbaar op de mobiele wandsystemen van BREEDVELD.

Is dit een permanente oplossing?
BREEDVELD-wanden gaan decennialang mee. De wanden bevatten zeer sterke bedieningsmechanieken die zelfs na 20 jaar intensief gebruik nog soepel werken. Daar kunnen ze op Vrijeschool De Vuurvogel in Driebergen over meepraten. De BREEDVELD-paneelwand tussen de aula en de hal is recent na ruim 33 jaar trouwe dienst vervangen voor een nieuwe wand.

Hoe gaat het plaatsen van zo’n mobiele wand in zijn werk?
Na inventarisatie van de wensen ontvangt u een voorstel op maat. Een gemiddelde wand kan al binnen een week -in de eigen fabriek – worden geproduceerd. Op de afgesproken montagedag(en) wordende eventueel benodigde bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd. Aansluitend wordt de wand geïnstalleerd. Na een korte uitleg weet u precies hoe de wand moeiteloos en snel door één persoon te bedienen is.
Wim van Loenen van Vrijeschool De Vuurvogel: ‘We zijn uiterst tevreden met de nieuwe wand en ook de plaatsing en het traject daarvoor afgaand verliepen prettig. Overlast is er nauwelijks geweest, alles ging in goed overleg.’

Waarom BREEDVELD?
BREEDVELD is al ruim veertig jaar de specialist in het multifunctioneel maken van scholen. We hebben in deze vier decennia ruim 1.250 onderwijsprojecten uitgevoerd. Bij BREEDVELD begrijpen we dat aanpassingen in een schoolomgeving vlot moeten verlopen. Daarom krijgt u een vast contactpersoon, werken we alleen met eigen mensen en wordt de plaatsing desgewenst in de vakantieperiode gerealiseerd.

Dit artikel is verschenen in Schooldomein nr. 5 2018

Door:

Remco van BREEDVELD

BREEDVELD is altijd in beweging, ik zorg ervoor dat het in de juiste richting beweegt door het verzorgen van strakke planningen en een brede ondersteuning in de bedrijfsvoering. Maak kennis met ons werk en bekijk onze gave projecten…

Heb je vragen of opmerkingen op basis van dit artikel dan kan je ons mailen naar info@breedveld.com

Ontdek meer…

Ontdek meer…