The finishing touch

Geplaatst op 5 mei 2021 door Lance Hormes

Mobiele wanden zijn van toegevoegde waarde in omgevingen waar flexibiliteit gewenst is. De keuze in wandafwerkingen is even omvangrijk als de toepasbaarheid van mobiele wandsystemen. De basisbeplating kan op vele manieren worden afgewerkt. Naast esthetiek spelen ook eisen met betrekking tot functie, krasbestendigheid en bijvoorbeeld hygiëne een rol in de keuze voor een wandafwerking.

Digitale hardloper
‘Digital print is een absolute topper als het om wandafwerkingen gaat,’ onderschrijft Piet van Boven, wandspecialist BREEDVELD uit Horssen. ‘Wat men ook wenst, wij persen het op het paneel. Zo simpel is dat. Ons lamineerproces zorgt voor een hoge krasbestendigheid. Zo doet digital print ook uitstekend dienst op locaties waar onze wanden intensief worden gebruikt. Met deze wandafwerking creëer je eigenzinnige, opvallende of juist ingetogen looks die je kunt aanpassen wanneer de print veroudert. Want onze wandsystemen zelf doen decennialang optimaal dienst.’

Naast deze hardloper levert BREEDVELD ook wanden met (echt) leer of Alcantara. Recent nog exporteerde de producent een aantal paneelwanden voorzien van Alcantarabekleding in combinatie met brandwerende eigenschappen en akoestische foam. Waanzinnig mooi én waanzinnig functioneel. En precies waar de Zwitserse hoteleigenaar om vroeg. Voor een landelijke uitstraling is de afwerking met boerenplanken uitermate geschikt. Deze stoere en eigentijdse afwerking wordt veel toegepast in grote horecagelegenheden.

Lust voor het oog
Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Spiegels, magneetboard, textiel, metaal, whiteboard, melamine in elke combinatie, ze zijn allemaal toepasbaar op de mobiele wandsystemen van BREEDVELD. En natuurlijk mag hout zich ook onder deze wandafwerkingen scharen. Een mooi voorbeeld vindt men in de collegezaal van Cap Gemini. Een combinatie van horizontaal gefineerd bamboe, een RVS plint en een whiteboard bovenrand. Perfect passend bij de inrichting van de collegezaal.

Over BREEDVELD
Met haar mobiele wandsystemen haalt BREEDVELD het beste uit elke ruimte. De focus ligt op flexibiliteit, duurzaamheid, esthetiek, gebruiksvriendelijkheid en klanttevredenheid. Dat geldt voor alle producten: van eenvoudige paneelwand tot ingenieuze dubbelwandige (smart)glaswand. Dat de BREEDVELD-wanden er kwalitatief hoogwaardig uitzien, spreekt voor zich. Een groot deel van de kwaliteit is echter niet zichtbaar. Deze ligt verborgen in de geperfectioneerde mechanieken die draaien op degelijk en uitvoerig getest materiaal. Het resultaat: soepel verplaatsbare en stabiele wanden met een ongekend lange levensduur.

Dit artikel is eerder verschenen in Inside Information.