Speciale flexibele wand voor splitsbare recreatiewoningen

Geplaatst op 31 augustus 2015 door Remco

Recreatiebedrijven en vakantieparken investeren veel geld in recreatiewoningen. Maar omdat de bezetting nogal kan variëren, heeft BREEDVELD een wandsysteem ontwikkeld waarmee vakantiewoningen relatief eenvoudig én fraai kunnen worden opgesplitst of juist vergroot.

Daarmee kan er meer omzet uit de verhuur worden gehaald. Dat is ook een interessant gegeven voor particuliere vakantiehuisbezitters die hun huis met enige regelmaat verhuren.
Een dubbele BREEDVELD Conference T110 paneelwand met slim uitgewerkte opbergnis geeft de gewenste speelruimte. De afzonderlijke wanden hebben al een zeer hoge geluidsisolerende waarde, maar de dubbele constructie en de speciale afwerkingen doen daar nog een schepje bovenop. Daardoor kunnen beide kanten van het recreatieverblijf probleemloos worden verhuurd, zonder dat daarbij sprake is van geluidshinder. Als de vakantiewoning wel als geheel is afgehuurd, kunnen de wanden volledig in een brede opbergnis worden opgeborgen.

De extra geluidsisolatie ontstaat in eerste instantie door de dubbele wand met smalle luchtcorridor, maar wordt versterkt doordat de niet zichtbare binnenzijden van de wanden die zijn bekleed met naaldvilt-tapijt. Daarnaast zijn de buitenzijden van de wanden fraai afgewerkt met 6 mm dik gestraald eiken, waarmee er nog meer isolatiekracht ontstaat. De afwerking kan natuurlijk per project verschillen, afhankelijk van de wensen van de klant.
Een speciaal voor deze constructie ontworpen dubbeldeurs opbergnis geeft alle ruimte om de wanddelen netjes achter gesloten deuren weg te werken. Na het sluiten van de nisdeuren is er feitelijk niets meer van de wanden te zien. Het geheel voldoet aan zeer hoge brandwerendheidseisen.

Specials vormen een belangrijk onderdeel binnen het mobiele wandenscala van BREEDVELD. Dankzij de decennia lange ervaring en de specialistische kennis op het gebied van mobiele wandsystemen, zijn er al heel wat bijzondere constructies de revue gepasseerd.

Door:

Remco van BREEDVELD

BREEDVELD is altijd in beweging, ik zorg ervoor dat het in de juiste richting beweegt door het verzorgen van strakke planningen en een brede ondersteuning in de bedrijfsvoering. Maak kennis met ons werk en bekijk onze gave projecten…

Heb je vragen of opmerkingen op basis van dit artikel dan kan je ons mailen naar info@breedveld.com

Ontdek meer…

Ontdek meer…