De flexibele collegezalen van Nyenrode

Geplaatst op 6 december 2018 door Remco

Sinds 2012 heeft Nyenrode Business University een vestiging aan de Keizersgracht in Amsterdam. Afgelopen zomer, midden in de bouwvak, zijn diverse kleine ruimtes en een verkeersruimte in dit karakteristieke pand getransformeerd tot twee collegezalen. De paneelwand tussen deze twee zalen maakt het creëren van één grote ruimte, bijvoorbeeld voor het afnemen van tentamens, mogelijk.

De flexibele collegezalen van Nyenrode

Geplaatst op door Remco

Sinds 2012 heeft Nyenrode Business University een vestiging aan de Keizersgracht in Amsterdam. Afgelopen zomer, midden in de bouwvak, zijn diverse kleine ruimtes en een verkeersruimte in dit karakteristieke pand getransformeerd tot twee collegezalen. De paneelwand tussen deze twee zalen maakt het creëren van één grote ruimte, bijvoorbeeld voor het afnemen van tentamens, mogelijk.

Vorig jaar is de nevenvestiging van Nyenrode Business Universiteit in Amsterdam feestelijk geopend. Met de nevenvestiging wil Nyenrode haar internationale aantrekkingskracht vergroten en nieuwe doelgroepen aanboren. De stadsregio Amsterdam biedt kansen vanwege de aantrekkende economie; er komt meer werkgelegenheid voor hoger opgeleiden en dat is een aantrekkelijk perspectief voor een nevenvestiging van de universiteit in Amsterdam. Daar hoort een onderwijsomgeving bij die past bij de ambitie van Nyenrode. De interne verbouwing was daarom onderdeel van een grote renovatie om de uitstraling van het pand te versterken. Inmiddels wordt het pand -de Vijf Keijzers genoemd- gekenmerkt door een open uitstraling met werkplekken, overlegplekken, studieplekken, de zogeheten biz lounge en collegezalen die variëren in formaat.

Korte zoektocht
Manager Housing & Projects Pieter Beun: ‘De zoektocht naar een leverancier voor een mobiele, geluidsdichte wand was kort. Ik ken BREEDVELD van eerdere projecten op andere locaties van onze universiteit. BREEDVELD toont zich altijd erg betrokken, hanteert écht korte lijnen en levert gewoon een goed product. Dat hebben ze inmiddels ook in Amsterdam weer bewezen. We waren vrij laat met de aanvraag. Maar daar deden ze bij BREEDVELD geen moment moeilijk over. De wand is midden in de zomer gerealiseerd. Het realiseren van de wand heeft bij elkaar zo’n vijf werkdagen in beslag genomen. Over de kwaliteit zijn we zeer tevreden. De wand kent een hoge geluidisolatiewaarde, hierdoor kan er aan beide zijden ongestoord college worden gegeven. De paneelwand heeft op aangeven van onze interieurarchitect een donkere grijstint gekregen en past hiermee perfect in het interieur van beide zalen. Wanneer we de paneelwand parkeren -deze staat dan aan twee zijden in keurige pakketten opgesteld-, creëren we een enorme ruimte waar door het jaar heen diverse activiteiten plaatsvinden.’

Assemblage op locatie
De BREEDVELD P110 is de juiste keuze als het gaat om visuele en technische perfectie. De panelen zijn uitgevoerd met verdekte (en dus onzichtbare) kaderprofielen waardoor er geen aluminium naden tussen de panelen zichtbaar zijn. De paneelwand van Nyenrode is 13,3 meter breed en 2,5 meter hoog. De wand is opgehangen aan een multiplex afhangconstructie, uitgevoerd met isolatiematerialen en aan weerzijden dubbel gegipst voor óók de optimale geluidsreductie boven het systeemplafond. Omdat de collegezalen zich op de eerste verdieping bevinden en verticaal transport ter plaatse een probleem was, vond de assemblage van de panelen plaats op de locatie aan de Keizersgracht.
Piet van Boven van BREEDVELD: ‘We creëren met onze mobiele wandsystemen flexibiliteit in ruimteverdeling in verschillende branches. Ook in het onderwijs. We hebben in de afgelopen vier decennia ruim 1.250 onderwijsprojecten uitgevoerd. We begrijpen dat aanpassingen in een schoolomgeving vlot moeten verlopen. Daarom krijgt men bij ons een vast contactpersoon, werken we alleen met eigen mensen en wordt de plaatsing desgewenst in de vakantieperiode gerealiseerd. Net als bij Nyenrode in Amsterdam.’

Over BREEDVELD
Met haar mobiele wandsystemen haalt BREEDVELD het beste uit elke ruimte. De focus ligt op flexibiliteit, duurzaamheid, esthetiek, gebruiksvriendelijkheid en klanttevredenheid. Dat geldt voor alle producten: van eenvoudige vouwwand tot ingenieuze dubbelwandige (smart)glaswand. Dat de BREEDVELD-wanden er kwalitatief hoogwaardig uitzien, spreekt voor zich. Een groot deel van de kwaliteit is echter niet zichtbaar. Deze ligt verborgen in de geperfectioneerde mechanieken die draaien op degelijk en uitvoerig getest materiaal. Het resultaat: soepel verplaatsbare en stabiele wanden met een ongekend lange levensduur.

Dit artikel is onlangs verschenen in Schooldomein.

Door:

Remco van BREEDVELD

BREEDVELD is altijd in beweging, ik zorg ervoor dat het in de juiste richting beweegt door het verzorgen van strakke planningen en een brede ondersteuning in de bedrijfsvoering. Maak kennis met ons werk en bekijk onze gave projecten…

Heb je vragen of opmerkingen op basis van dit artikel dan kan je ons mailen naar info@breedveld.com

Ontdek meer…

Ontdek meer…