Klaar voor de toekomst

Geplaatst op 30 november 2016 door Remco

Flexibiliteit. Een steeds vaker voorkomende term in het onderwijs. Want het ene kind is het andere niet. Want een school(gebouw) heeft tijdens haar levenscyclus te maken met groei en krimp. Want het continurooster, het overblijven en de naschoolse opvang op school vragen nogal wat van een schoolomgeving.

Klaar voor de toekomst

Geplaatst op door Remco

Flexibiliteit. Een steeds vaker voorkomende term in het onderwijs. Want het ene kind is het andere niet. Want een school(gebouw) heeft tijdens haar levenscyclus te maken met groei en krimp. Want het continurooster, het overblijven en de naschoolse opvang op school vragen nogal wat van een schoolomgeving.

Veranderingen in het onderwijs vragen om creatieve en -ja inderdaad- flexibele oplossingen. Docenten vervullen in het huidige schoolsysteem een multifunctionele rol en datzelfde verwachten we van onze ruimtes. Deze flexibiliteit in ruimtes is eenvoudig te realiseren met mobiele wandsystemen. U creëert in een handomdraai van één groot klaslokaal twee kleinere exemplaren. Want het ene jaar bestaat groep 8 uit 30 leerlingen en het volgende jaar zijn er slechts 19 bijna-basisschoolverlaters. En het leerplein? Dat tovert u met deze mobiele oplossing in mum van tijd om tot twee vergaderruimtes of spreekkamers.

Mogelijkheden voor het bestaande schoolpand
Voldoet uw huidige schoolpand niet aan de eisen van deze tijd? Heeft u meer capaciteit nodig? BREEDVELD heeft een schat aan ervaring in het inrichten van noodlokalen en het flexibiliseren van huidige klaslokalen. Piet van Boven, wandspecialist BREEDVELD: ‘We creëren met onze mobiele wandsystemen flexibiliteit in ruimteverdeling. Ook in het onderwijs. Denk aan realisatie van een extra klaslokaal door een deel van de aula op te offeren. Onze mobiele systemen zijn daarvoor uitermate geschikt, mede omdat we de nadruk leggen op geluidsisolatie. Zo kunnen docenten in rust lesgeven in het extra lokaal terwijl aan de andere kant van de mobiele wand de kleuters hun tussendoortje nuttigen of spelletjes doen.’

Optimaal flexibele inrichting voor uw nieuwe schoolgebouw
Hoe ziet uw ideale schoolgebouw eruit? En hoe zorgt u ervoor dat uw nieuwe pand ook in de volgende decennia blijft voldoen? De veranderingen in het onderwijs vragen om flexibele oplossingen. Met mobiele wandsystemen creëert u een flexibele omgeving waarin u de mediatheek en het extra klaslokaal in één beweging omtovert tot een grote multifunctionele ruimte. Kies voor flexibele ruimtes waarmee u op elke vraag een antwoord heeft, ongeacht de omvang van het leerlingenaantal en de specifieke onderwijsbehoefte.
En BREEDVELD denkt graag met u mee. Van Boven vervolgt: ‘Onze mobiele wanden halen het beste uit uw ruimte. Daarnaast hechten we veel waarde aan de esthetische kant. De basisbeplating van onze wanden kan op oneindig veel manieren worden afgewerkt. De keuze hangt echter niet alleen af van voorkeuren voor design, maar ook van eisen met betrekking tot functie, krasbestendigheid en hygiëne. Onze hardloper? Dat is de digitale print. Volledig naar eigen smaak te realiseren en eenvoudig te vervangen wanneer de tijd het ontwerp inhaalt. Want onze wanden, die gaan gegarandeerd lang mee!’

De mobiele oplossingen op een rij

  • vouwwand

Een vouwwand is een wand die als accordeon open en dicht gaat. Het grote voordeel van een vouwwand is dat u deze in één handbeweging snel geheel kunt openen of sluiten. Op deze wijze kan de vouwwand bijna fungeren als deur.

  • paneelwand
    Een mobiele paneelwand is een eenvoudig te verplaatsen wand. De ogenschijnlijk vaste wand kan dankzij een modulaire opbouw flexibel worden ingezet. Daardoor kun u gemakkelijk één of meer ruimtes creëren. Iedere paneelwand kunt u geheel naar wens samenstellen aan de hand van bouwstenen. De losse panelen zijn op verschillende manieren te parkeren of op te bergen.
  • schuifwand
    Een schuifwand is een wand die in één beweging open of dicht geschoven kan worden. Hierdoor kunnen ruimtes eenvoudig worden afgesloten of juist geopend.
  • glaswand
    Streeft u naast flexibiliteit ook naar openheid en transparantie? Dan is de mobiele glaswand dé oplossing. Afhankelijk van de functies van een ruimte levert BREEDVELD een glaswand met de juiste kenmerken. Denk aan gewicht, bedieningsmechaniek en hang- en sluitwerk. Ook esthetisch gezien zijn er voldoende mogelijkheden. Etsen, zandstralen of beplakken, met glas kunt u alle kanten op.

Geen mobiele wand is hetzelfde. Het technisch team van BREEDVELD realiseert oplossingen voor elke denkbare situatie. En dan kijkt de Gelderse producent niet alleen naar de wand, maar ook naar de constructieve omgeving zoals draagconstructies en plafonds. Dankzij het hypermoderne, computergestuurde machinepark zijn opdrachtgever, uitvoerder en eindgebruiker gegarandeerd van een perfect en duurzaam eindresultaat. Alle onderdelen van de BREEDVELD wanden zijn van oerdegelijke kwaliteit, de garantie voor langdurig gebruiksgemak. Daarin is BREEDVELD dan weer niet flexibel.

‘Wat ik van BREEDVELD vind? Zaken doen met BREEDVELD was een heel prettige en goede ervaring. Ze delen mijn motto: doen wat je zegt en zeggen wat je doet. We zijn in het onderwijs altijd bezig met kwaliteit en kwaliteitsverbetering en dat verlang ik ook van mijn samenwerkingspartners. BREEDVELD heeft zich daarin absoluut bewezen. Er zit duidelijk veel kennis bij dit bedrijf, op elke vraag kreeg ik een helder antwoord. Na de bespreking inzake de wensen met betrekking tot de mobiele wanden kon ik het helemaal loslaten. Het project is perfect uitgevoerd en dat is mede te danken aan de kwaliteit van de BREEDVELD-medewerkers. En de prijs-kwaliteitverhouding? Die is helemaal in orde. Als ik mijn collega’s mag adviseren zeg ik zonder twijfel: kies voor BREEDVELD.’

Martin van den Bor, directeur CBS De Bron in Harderwijk

Over BREEDVELD
Met haar mobiele wandsystemen haalt BREEDVELD het beste uit elke ruimte. De focus ligt op flexibiliteit, duurzaamheid, esthetiek, gebruiksvriendelijkheid en klanttevredenheid. Dat geldt voor alle producten: van eenvoudige paneelwand tot ingenieuze dubbelwandige (smart)glaswand. Dat de BREEDVELD-wanden er kwalitatief hoogwaardig uitzien, spreekt voor zich. Een groot deel van de kwaliteit is echter niet zichtbaar. Deze ligt verborgen in de geperfectioneerde mechanieken die draaien op degelijk en uitvoerig getest materiaal. Het resultaat: soepel verplaatsbare en stabiele wanden met een ongekend lange levensduur.

Het samenspel tussen het vakmanschap van het BREEDVELD-team en het hightech machinepark resulteert in de perfecte passing van elke mobiele wand. Dat niet alleen de wanden van BREEDVELD flexibel zijn bewijzen de vele gerealiseerde maatwerkprojecten. Montage en onderhoud worden verzorgd door de eigen serviceteams. BREEDVELD: veelzijdig met ruimte.

BREEDVELD staat op 25, 26 en 27 januari op de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht. Bezoek onze stand -B17- en laat u inspireren!

Dit artikel is gepubliceerd in het boekmagazine van PO Management – november 2016.

Door:

Remco van BREEDVELD

BREEDVELD is altijd in beweging, ik zorg ervoor dat het in de juiste richting beweegt door het verzorgen van strakke planningen en een brede ondersteuning in de bedrijfsvoering. Maak kennis met ons werk en bekijk onze gave projecten…

Heb je vragen of opmerkingen op basis van dit artikel dan kan je ons mailen naar info@breedveld.com