Direct contact?  Bel ons opT+31(0) 487 542 888

Paneelwand P90

Aantrekkelijk in gebruik

De BREEDVELD paneelwand P90 kenmerkt zich door een omliggend kaderprofiel, 12 mm beplating en een paneeldikte van 90 mm. Leverbaar t/m 46 dB (vergaderkwaliteit) met vele (glas) opties.

Beproefde technische performance

Een hoogwaardige 90 mm dikke paneelwand met omliggende (zichtbare) verticale kaderprofielen. Voorzien van functionele extra's als magneetband en geluidreducerende materialen. Leverbaar tot 4200 mm hoogte en tot een prima vergaderkwaliteit. Naast de verschillen in hoogte en geluidsisolatie doet de BREEDVELD paneelwand P90 technisch gezien niet onder voor de P110. De definitieve keuze voor de P90 hangt nauw samen met de gewenste specificaties op het gebied van esthetiek, geluidsisolerende waarden en afwerking. BREEDVELD adviseert u graag.
 

Flexibel comfort en meer

Met de hoogwaardige paneelwanden van BREEDVELD haalt u niet alleen flexibel comfort in huis, maar ook een compleet nieuw perspectief op ruimte, lichtspel en esthetiek. En de mogelijkheden zijn legio. Niet alleen qua afwerkingen of combinaties met glas, maar ook als het gaat om opbergmogelijkheden in een nis of kast. Alle wanden worden tot in detail in-house voorbereid en geproduceerd. 
Met ons hypermoderne, computergestuurde machinepark en écht betrokken meubelmakers bent u gegarandeerd van een perfect en duurzaam eindresultaat. Met exacte passingen. Alle vitale mechanismen die uw wanden mobiel maken (en houden) zijn van oerdegelijke kwaliteit. Het resultaat van jarenlange productinnovatie en opgebouwde knowhow. En een kwestie van teamwork! Van productie tot overdracht. 

Handbediend of semiautomatisch

De BREEDVELD P90 wordt standaard met handbediening uitgevoerd, maar kan ook met semiautomatische drukbediening worden geleverd. Het schaarmechaniek dat ervoor zorgt dat u de panelen eenvoudig kunt vastzetten, is een echte BREEDVELD-specialiteit. Het is het meest degelijke systeem in de markt: het mechanisme is niet onderhoudsgevoelig, 100% betrouwbaar en kan meer dan 750 N afdrukkracht genereren. Niet voor niets geven we hier tien jaar garantie op! Optioneel leveren we semiautomatische paneelwanden, waarbij de boven- en onderafdichtingen elektrisch worden aangedreven. Onze voorkeur? Een paneelwand met handbediening: werkt altijd (ook zonder stroom), is niet storingsgevoelig, gaat langer mee, is minder belastend voor milieu en is doorgaans net zo snel als de semiautomatische uitvoering.

Impressies

Voorbeelden van type P90

Downloads

Download Mobiele paneelwanden brochure

Mobiele Paneelwanden

BREEDVELD levert een breed scala aan mobiele paneelwanden, Modulair op te bouwen en in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

Download brochure

Autocad Details P90

Download hier de detail tekeningen van de BREEDVELD mobiele paneelwanden P90 om in uw eigen Autocad tekening te implementeren

Download Autocad tekeningen
Autodesk Revit Breedveld

RVT 2016 library

Met de opkomst van BIM (Building Information Model) is de bouw een nieuw tijdperk ingegaan. BREEDVELD is daar al snel op ingesprongen. Daarom kunt u nu onze BIM3D modellen downloaden en in het bouwproces integreren.

Download bibliotheek

Specificaties

De BREEDVELD mobiele paneelwand – de feiten

 • Kwaliteitswand met degelijke en fraai vormgegeven aluminium kaderprofielen voorzien van magneetband en afdichtingsrubbers.
 • Het telescopisch gedeelte bij het eerste paneel is voor een fraaier resultaat in de wand verwerkt.
 • Loopdeuren die niet vervormen of torderen door gebruik te maken van zware stalen kokerprofielen.
 • Panelen met hoekaansluitingen waarbij óók in de hoeken een akoestische druklijst zitten.
 • Onzichtbare kwaliteit zit in de wanden. Zo beschikken onze mobiele wanden over de sterkste mechanieken die in de markt verkrijgbaar zijn. Dit in tegenstelling tot snelsluitsystemen en halve mechanieken die nauwelijks afdrukkracht genereren. Dit grote verschil vertaalt zich direct in stabielere wanden met minder belasting op de bovenliggende constructie en een langere levensduur. Onze mechanieken lopen na 20 jaar nog even soepel! En om dit te onderstrepen geven we op deze mechanieken 10 jaar garantie. Uniek!
 • Eigen fabricaat met snelle informele communicatielijnen, waardoor we zeer klantgericht kunnen opereren en snel kunnen leveren.
 • Geen geautomatiseerd stampwerk, maar degelijk maatwerk gemaakt door vakbekwaam en betrokken personeel dat nog écht mooie producten wil maken.
 • Speciale of bijzondere elementen gaan wij niet uit de weg. Sterker nog, hoe complexer of aparter de opdracht, hoe meer enthousiasme in het bedrijf.
 • Wij maken alleen gebruik van hoogwaardig aluminium en bezuinigen niet op een tiende dikte. Een (afwerk)profiel moet mooi zijn en mooi blijven, ook na jaren.
 • Onze beplating wordt niet gezaagd, maar gefreesd door een computer gestuurde zaagrobot. Hierdoor is de maatvoering 100%. Met traditioneel zaagwerk haal je deze nauwkeurigheid nooit! Dit vertaalt zich in een exact passende wand, die er niet alleen mooi in hangt, maar ook beter afsluit (geluid tegen houdt).
 • Betaalbare service en onderhoud. Voor service en onderhoud hebben we eigen service professionals die u snel en vakbekwaam kunnen helpen. Nu én in de toekomst.
 • Wij zijn flexibel, ruim(te) denkend en komen graag met een passende oplossing. 
 • Verder zijn wij al sinds 1970 een financieel gezond familiebedrijf en uiteraard ISO 9001, VCA, LEAN en FSC gecertificeerd.
 • Professioneel bedrijf in voorbereiding, uitvoering en eindresultaat. Als ook in service en aftersales.

Omschrijving
De mobiele paneelwand P90 is een eenvoudig te verplaatsen wand. Deze ogenschijnlijk vaste wand kan dankzij haar modulaire opbouw flexibel worden ingezet.
De panelen zijn opgebouwd uit een robuuste zelfdragende aluminium constructie waarin het drukmechanisme is aangebracht. Aan weerszijden is het frame voorzien van eenvoudig verwisselbare afgewerkte spaanplaatpanelen (kwaliteit E1). Voor extra geluidsisolatie worden de holle ruimten opgevuld met mineraalwol en wordt de beplating voorzien van geluiddempende materialen. De afgewerkte spaanplaatpanelen zijn links en rechts opgesloten in sterke verticale aluminium profielen met viervoudige afdichtingsrubbers en magneetband (>140 N/M1). Voor de onder- en bovenafdichting wordt er gebruik gemaakt van verende watervaste druklijsten die onder een constante kracht (> 750 N) bij een variabele slag (10-50 mm) worden bediend door het schaarmechamniek.  Voor het telescooppaneel wordt gebruikt gemaakt van een drievoudige werking zodat in één bediening zowel de horizontale- als verticale afdichting plaats vindt.

Bij het loopdeurelement is de bediening onzichtbaar weggewerkt in de kopse zijde van het paneel.

Maten
Wand maat (l x h) ca. ….
Paneelopdeling: …  panelen van ca. … mm breed en 2 wandaansluitingen
 
Geluidsisolatie
37, 41, 44, 46 dB Rw (Voor hogere dB waarden kies een P110)
 
Visueel 0-20 dB. Enige demping 21-39 dB. Redelijke demping 40-43 dB (Wordt vaak toegepast tussen gang en kantoor / leslokaal). Vergaderkwaliteit 44-47 dB (De meest gekozen waarde tussen klaslokalen / vergaderruimten).  Zeer goede vergaderkwaliteit 48-50 dB (Indien er vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd). Conferentie kwaliteit 51-53 dB (grote vergaderzalen / conferentieruimten met grotere groepen). Geluid versterkte conferentie kwaliteit 54-58 dB  (Alleen zinvol bij gedilateerde ruimten zonder doorvoeren. Geen glas of deuren mogelijk.)
 
Kaderprofielen
Omliggend (zichtbaar) uitgevoerd.
 
Loopwerk
Hoogwaardige gelagerde wielstellen met een kunststof loopvlak, die uiterst soepel en geluidsarm in een aluminium railconstructie lopen. Géén ondergeleiding nodig.
 
Bediening
Handbediend
 
Deuren

 • n.v.t.

 • Paneel met daar in een deur (IPD)

 • Dubbele deuren verdeeld over twee panelen (DPD) (alleen uitgevoerd met een 2-punts ophanging)

 • Wand hoge deur, vast aan muur (FHD)

  
Glasopeningen

 • n.v.t.

 • In de deur, afmeting ca. …

 • In de standaard panelen, afmeting ca …

 
Ophangingen

 • 1-punts ophanging met centrische parkering (CP): de panelen worden 90 graden gedraaid en centrisch onder de hoofdrail geparkeerd.

 • 2-punts ophanging met gedwongen parkering (PP): de panelen worden excentrisch geparkeerd. Door middel van een wissel wordt één zijde van het paneel automatisch gedwongen om naar de zijrail te rangeren. Dit is een zeer gebruikersvriendelijke 2-punts ophanging.  

 • 2-punts ophanging met vrije parkering (FP): de panelen worden vrij ergens buiten de hoofdrail geparkeerd. Door middel van hoeken en wissels kunnen de panelen naar parkeerplaatsen en/of andere railsecties gerangeerd worden. Railontmoetingen tussen de 90º en de 180º zijn mogelijk.

  
Rail:
Hoogwaardig aluminium en in RAL kleur gemoffeld. Hoekstukken volledig gelast. Rail voorzien van plafond ondersteuningsprofiel. Hoogte rail niet meer dan 56 mm.
 
Beplating
12 mm hoge densiteit spaanplaat, de beplating voldoet aan de EN 14322 en de EN 14323 norm.
 
Afwerking

 • Kunststofbeplating (melamine), vrije keuze uit ca. 40 kleuren en houtrepro’s.

 • Formica HPL 0.9 mm, vrije keuze uit de uni- en de houtdecoren (woods).

 • Digitale print ingewerkt in de beplating (geen sticker)

 • …..

 
Bestandheid
Vloeraansluiting watervast. Alle metalen onderdelen hebben een roestwerende behandeling gehad.
 
Brandbaarheid

 • Niet onbrandbaar.

 • Brandvertragende MDF; klasse B-s1,d0.

 
Brandwerendheid

 • N.v.t.

 
Afhangconstructie t.b.v. rail

 • N.v.t., rail wordt direct tegen de stalen/betonnen/houten constructie aan gemonteerd

 • De benodigde afhangconstructie met geluidschot (dB waarde als wand), hoogte ca. … mm. De constructie wordt opgebouwd uit een multiplex "doosconstructie", isolatie en gips. Alle naden dichtgezet met isolatietape. 3 doorvoeren zijn inclusief.

 
Ontwerpdetails
De dragende constructie dient voldoende sterk, stijf en waterpas te zijn, rekening houdend met het totale gewicht.
 
Garantie
2 jaar, 100% op onderdelen en arbeidsloon. Indien een onderhoudscontract bij leverancier wordt afgesloten wordt de garantie verlengt naar 5 jaar. Op het schaarmechaniek een garantie van 10 jaar.

Een BREEDVELD paneelwand P90 / P110  is een beweegbare binnenwand. De ogenschijnlijk vaste wand is opgebouwd uit losse sandwichpanelen. De panelen zijn eenvoudig, via wielstellen die in een aluminium bovenrail rollen, door één persoon te verplaatsen.

Technische omschrijving

Paneelopbouw
De panelen worden opgebouwd vanuit een zelfdragend aluminium frame waarin een krachtig schaarmechaniek is aangebracht. Aan weerszijden is het frame voorzien van eenvoudig verwisselbare beplating. Voor extra geluidsisolatie worden de holle ruimten opgevuld met minerale wol en de beplating voorzien van geluidsisolerende materialen. De afgewerkte beplating wordt aan de kopse kanten opgesloten in verticale aluminium pasprofielen. Deze conische “messing en groef” profielen, voorzien van afdichtingsrubbers en magneetband (14,4 kg/m1), zorgen voor de optimale onderlinge verticale afdichting. Voor de horizontale onder- en bovenafdichting wordt er gebruik gemaakt van watervaste druklijsten die onder een constante kracht (> 750 N per druklijst) uitgedrukt/uitgeschoven worden door middel van het schaarmechaniek met compensatieveren. Door een grote variabele slag van de druklijsten kunnen hoogteverschillen in de vloer worden opgevangen. Het drukmechanisme is standaard handmatig uitgevoerd, maar kan optioneel ook elektrisch worden aangedreven.

Voor de samenstelling van de wand zijn onderstaande paneeluitvoeringen leverbaar:

 

 • Standaard Paneel (SP)
 • Telescoop Paneel met inwendig telescoopgedeelte (TP)
 • Paneel met daar in een deur (IPD)
 • Dubbele deuren verdeeld over twee panelen (DPD) (alleen uitgevoerd met een 2-punts ophanging)
 • Wand hoge deur, vast aan muur (FHD)
 • Paneel met hoekaansluiting(en) (CP)
 • Panelen met glasopeningen
 • Afwijkende panelen als BREEDVELD specialiteit


Maten
Maximale wandhoogte: Ca. 4200 mm voor de P90 en 6500 mm voor de P110 (hoger in overleg)
Maximale wandbreedte: Onbeperkt.
Paneelbreedte: Wordt opgedeeld op de beschikbare dagmaat, maximaal 1240 mm.
Pakketbreedte: Dit is de paneelbreedte plus ca. 35 mm voor het uitstekende kaderprofiel. Let bij bepaling van eventuele nisbreedtes op voldoende vrije ruimte voor de handen.
Pakketdikte: Aantal panelen x ca. 90 mm (paneeldikte) voor de P90 en ca. 110 mm voor de P110

Geluidsisolatiewaarde (laboratorium waarden)
Leverbaar in: 36 t/m 46 dB Rw voor de P90 en 38 t/m/ 58 dB Rw voor de P110

Visueel 0-20 dB. Enige demping 21-39 dB. Redelijke demping 40-43 dB (Wordt vaak toegepast tussen gang en kantoor / leslokaal). Vergaderkwaliteit 44-47 dB (De meest gekozen waarde tussen klaslokalen / vergaderruimten).  Zeer goede vergaderkwaliteit 48-50 dB (Indien er vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd). Conferentie kwaliteit 51-53 dB (grote vergaderzalen / conferentieruimten met grotere groepen). Geluid versterkte conferentie kwaliteit 54-58 dB  (Alleen zinvol bij gedilateerde ruimten zonder doorvoeren. Geen glas of deuren mogelijk.)

Materiaal
Hoge kwaliteit spaanplaat / MDF (afhankelijk van eisen en afwerking), dikte 18 mm bij de P110 en 12 mm bij de P90. Magneetband met 14,4 kg/m1 aantrekkingskracht, minerale wol, hardboard en bitumen (afhankelijk van geluidisolatiewaarde). Profielen en rail uitgevoerd in hoogwaardig aluminium. Kogelgelagerde wielstellen van verzinkt staal, al dan niet bekleed met kunststof loopvlak. Rubberen afdichtingsprofielen in roetvrije uitvoering (geeft niet af op vloer of rail).


Gewichten
Ca. 25-65 kg/m², afhankelijk van geluidsisolatiewaarde en afwerking.

Verticale profilering
Bij de P90 een zichtbaar geanodiseerd aluminium profiel (optioneel in RAL kleur) wat om de beplating heen zit. In gesloten toestand is een verticaal profiel van 3 mm zichtbaar aan weerszijde van de beplating.
Bij de P110 is een verdekt geanodiseerd aluminium profiel (optioneel in RAL kleur) welke in de beplating wordt bevestigd standaard. In gesloten toestand is dan geen aluminium profiel zichtbaar. Optioneel is de P110 ook met een “omliggend” profiel te verkrijgen
.
Loopwerk
De P110 en P90 zijn uitgerust met onderhoudsvrije gelagerde wielstellen, die uiterst soepel in een hoogwaardige aluminium railconstructie lopen. Géén ondergeleiding nodig.

Ophangingen
1-punts ophanging met centrische parkering (CP): de panelen worden 90 graden gedraaid en centrisch onder de hoofdrail geparkeerd.
Beschrijving: https://www.breedveld.com/uploads/content/centrische_geleiding.png2-punts ophanging met gedwongen parkering (PP): de panelen worden excentrisch geparkeerd. Door middel van een wissel wordt één zijde van het paneel automatisch gedwongen om naar de zijrail te rangeren. Dit is een zeer gebruikersvriendelijke 2-punts ophanging.
Beschrijving: https://www.breedveld.com/uploads/content/gedwongen_geleiding.png2-punts ophanging met vrije parkering (FP): de panelen worden vrij ergens buiten de hoofdrail geparkeerd. Door middel van hoeken en wissels kunnen de panelen naar parkeerplaatsen en/of andere railsecties gerangeerd worden. Railontmoetingen tussen de 90º en de 180º zijn mogelijk.
Beschrijving: https://www.breedveld.com/uploads/content/kruis_geleiding.png


Bediening
Handbediend, optioneel semi-automatisch (automatische druklijstbediening). 

Beplating
De beplating voldoet aan de EN 14322 en de EN 14323 norm. Deze norm beschrijft de toleranties van de beplating m.b.t. beschadigingen, vlakheid, dikte e.d.

Kleuren
Kaderprofielen naturel geanodiseerd aluminium of optioneel in RAL gemoffeld. Rail standaard in RAL-kleur gemoffeld. Horizontale telescopische onder- en bovenafdichting in zwart geanodiseerd aluminium.

Afwerkingen
Melamine (kunststof), hardplastic, digital print, akoestische bekleding, vinyl, leer, fineer, etc. Tevens is het mogelijk per paneel een ander oppervlaktemateriaal of kleur toe te passen.


Bestandheid
Vloeraansluiting watervast. Beplating niet bestand tegen langdurige inwerking van vocht. Optioneel kunnen de panelen worden uitgevoerd in vochtwerende beplating.

Brandbaarheid
Niet onbrandbaar in standaarduitvoeringen. Brandvertragende beplating optioneel; klasse B-s1,d0.

Brandwerendheid
Optioneel op P110, 30 minuten brandvertragende uitvoering. Getest volgens NEN 6069.


Ontwerpdetails
De dragende constructie dient voldoende sterk, stijf en waterpas te zijn, rekening houdend met het totale gewicht.


Voorbereiding
Afhangconstructie voor de rail bij voorkeur aanbrengen in de ruwbouwfase, conform de voorschriften van BREEDVELD.

Prijzen
Op aanvraag.

Leveringsvoorwaarden
Op al onze offertes en overeenkomsten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing, zoals deze zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24264113.

Levertijd
In overleg met BREEDVELD, 2-6 weken, levertijd is vooral afhankelijk van gekozen oppervlaktemateriaal.

Leveringsgebied
Wereldwijd.

Transport en montage
Benelux door BREEDVELD, daar buiten in overleg.


Onderhoudscontract
Optioneel, vraag naar de mogelijkheden.

Onderhoud
Oppervlaktematerialen reinigen met schoonmaakmiddelen zonder oplosmiddel.

Reparatie
Onderdelen en plaatmaterialen kunnen worden vervangen.

Garantie
Volgens voorwaarden BREEDVELD, 2 jaar, 100% op onderdelen en arbeidsloon. Indien een onderhoudscontract bij BREEDVELD wordt afgesloten wordt de garantie verlengt naar 5 jaar. Op het schaarmechaniek een garantie van 10 jaar.

Technische service
Advies, ontwerp, productie, planning en montage.

Referenties
Op aanvraag geven wij u graag een adres in de buurt.


Download BREEDVELD paneelwanden brochure