Welkom in de wereld van mobiele wandsystemen.

Français | English | Deutsch Contact

Fr | En | De Contact

Verplaatsbare wanden met gevoel voor luchtkwaliteit

gepost op 03-02-2015 21:17 door H. den Dikken


Hoe vaak wordt er niet in de media geschreven over slechte luchtkwaliteit op scholen, zorginstellingen of andere utiliteitsgebouwen? Aan flexibele of mobiele wanden hoeft dat niet te liggen. Sterker nog, een speciale uitvoering van de Breedveld Conference-serie is voorzien van geluiddempende overstroomroosters. 

Deze luchtroosters zijn speciaal ontwikkeld voor situaties waarbij luchtventilatie én reductie van geluidsoverdracht samen moeten gaan. Rooms Katholieke begraafplaats St. Laurentius heeft onlangs zijn condoleanceruimte gerenoveerd. Een opvallend onderdeel van de renovatie betrof de flexibele scheidingswanden met de genoemde geluiddempende luchtdoorvoerroosters. De wanden delen feitelijk de aularuimte en een ruimte waar horecafaciliteiten staan opgesteld. Daardoor kan in de aularuimte een afscheidsceremonie plaatsvinden, terwijl in de aangrenzende ruimte koffie en aanverwante producten kunnen worden voorbereid. De flexibele tussenwanden zorgen voor een optimale geluidsisolatie, maar ook voor een goed stromende luchtdoorvoer. Het renovatieproject werd uitgevoerd onder de vlag van Hulshof Architecten, een gerenommeerd bureau dat voorop loopt in vernieuwende- en stedelijke transformatieprocessen.

De combinatie van verplaatsbare wanden met geluiddempende luchtdoorvoerroosters is al op vele fronten toegepast. Eerder heeft Breedveld deze optie ook verwerkt in de hotelsector, zoals in het Stay Okay hostel in Egmond aan Zee. Maar daarnaast is deze special ook ideaal voor werkplekken waar met regelmaat behoefte is aan afzondering, zonder dat dit afbreuk doet aan de luchtkwaliteit.

Flexibel verplaatsbare wanden vormen een belangrijke schakel in vastgoed waar flexibiliteit gewenst is. Een flexibel gebouw is bij voorbaat duurzamer, dan een complex dat niet flexibel is. Zeker met het oog op ontwikkelingen als bijvoorbeeld krimp of schaalvergroting in de zorgsector of het onderwijs. Wanden die zijn voorzien van geluiddempende overstroomroosters vormen daarbij een welkome aanvulling.

Op onze impressie c.q. architectenpagina’s vindt u tal van voorbeelden die architecten en opdrachtgevers inspireren om tot de juiste wandoplossingen te komen. Als oplossing voor winkelleegstand, leegloop in zorgvastgoed, herbestemmingsprojecten, enzovoort. En ook vindt u er een breed uitgelicht scala aan afwerkingen, gecombineerd met variaties met glasopeningen en loopdeuren.

Meer weten? Bel 0487 54 28 88 of stuur een mail naar info@breedveld.com