Welkom in de wereld van mobiele wandsystemen.

Français | English | Deutsch Contact

Fr | En | De Contact

Medische centra zijn gebaat bij antibacteriële wandoplossingen

gepost op 30-01-2014 15:33 door H. den Dikken


Elk jaar sterven er wereldwijd tienduizenden mensen aan de gevolgen van infecties die zijn opgelopen tijdens een ziekenhuisopname. Boosdoener is in veel gevallen de zogenoemde ziekenhuisbacterie. Dit is een bacterie die op...

Elk jaar sterven er wereldwijd tienduizenden mensen aan de gevolgen van infecties die zijn opgelopen tijdens een ziekenhuisopname. Boosdoener is in veel gevallen de zogenoemde ziekenhuisbacterie. Dit is een bacterie die op zichzelf niet bestaat, maar een verzamelnaam is voor tal van bacteriën die zich het liefst daar ophouden waar mensen al fysiek verzwakt zijn en waar veel met antibiotica wordt gewerkt. Denk aan medische centra, maar ook aan verpleeghuizen. Bijkomend probleem is dat de bacterie ongevoelig is voor antibiotica. 

Het gevolg is dat veel mensen ziekenhuizen liever mijden. En mochten ze er toch moeten zijn, wordt de aanraking met deuren of deurknoppen het liefst voorkomen. 

Goede hygiënische gewoonten vormen in eerste instantie de sleutel tot voorkoming. Daarnaast zijn er speciaal voor medische omgevingen (mobiele) wanden verkrijgbaar die zijn afgewerkt met een antibacteriële laag. Deze extra afwerking biedt bescherming tegen de overdracht van de meest voorkomende schadelijke bacteriën. 

De bescherming wordt onder andere mogelijk gemaakt door Duropal Microplus. Deze wandafwerking neutraliseert blijvend en effectief het vermogen van bacteriën om te groeien en zich te vermeerderen. Diverse testen hebben uitgewezen dat deze antibacteriële wandcoating bijdraagt aan een veiligere werkomgeving en het bestrijden van bijvoorbeeld de gevreesde MRSA-bacterie (meticilline-resistente staphylococcus aureus). 

De antibacteriële werking van de wand biedt vertrouwen en veiligheid gedurende de volledige levensduur van de beweegbare wanden. Veel voorkomende bacteriën worden door Duropal Microplus binnen 24 uur met meer dan 99 procent gereduceerd. Zelfs krassen en slijtage hebben geen invloed op de antibacteriële werking. 

Onlangs heeft het Erasmus MC in Rotterdam zes flexibel op te delen vergaderruimtes voorzien van kwalitatief hoogwaardige paneelwanden met antibacteriële Duropal Microplus. De ruimtes worden gebruikt als staf-, oefen- en vergaderruimtes en zijn verspreid over zes etages. De keuze voor deze wanden, voorgeschreven door EGM Architecten, past naadloos in de ambitie van het Erasmus MC om er een gebouw van en voor de toekomst van te maken. 

Door de sterke beschermende afwerking van onder andere Duropal Microplus zijn deze speciale mobiele wandsystemen ook goed inzetbaar voor branches waar veel met voedsel wordt gewerkt. Denk aan de horeca, maar ook aan de voedselketenindustrie en de verpakkingsindustrie. 

Glaswanden of paneelwanden met glasopeningen kunnen overigens net zo goed worden voorzien van antibacterieel glas. Dit speciale antibacteriële glas is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, zoals blank glas, lakglas en ook spiegelglas.

Reageren? Stuur een mail naar hdendikken@breedveld.com