Welkom in de wereld van mobiele wandsystemen.

Français | English | Deutsch Contact

Fr | En | De Contact

Brandvertragende mobiele wanden? Een kwestie van expertse en samenwerking

gepost op 12-11-2014 12:33 door H. den Dikken


Of u nu gaat bouwen of verbouwen, u krijgt hoe dan ook te maken met regels. Het Bouwbesluit heeft tal van normenopgesteld ten behoeve van onze veiligheid en gezondheid. Daar horen ook eisen ten aanzien van brandwerendheid en brandveiligheid bij. Dat is maar goed ook. Sommige branden, zoals de brand in “het hemeltje” in Volendam, staan ons nog altijd vers in het geheugen gegrift.

Hoe kleiner de kans dat een al ontstane brand zich verder kan ontwikkelen, des te beter het is. Zeker op plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals in hotels, congrescentra, zorgcomplexen of kinderdagverblijven. Ouderen in zorgvastgoed moeten bovendien de tijd hebben om een pand veilig en rustig te verlaten. Hetzelfde geldt voor mensen met een beperking. Maar denk ook aan hoge gebouwen waar zeer hoge eisen worden gesteld aan brandvertraging en brandveilige vluchtroutes.

Daar waar het er op aankomt, is een specialisme vereist dat doorspekt is van knowhow en ervaring. Vliegen doen we daarom bij voorkeur met gerenommeerde betrouwbare maatschappijen. En voor een complexe maagoperatie gaan we liever naar een academisch ziekenhuis dan naar het nabijgelegen lokale hospitaal. Zo zit dat ook met bouwen in combinatie met brandveiligheid. Dan kies je voor betrouwbare partners.

Verschillende verrijdbare scheidingswanden van BREEDVELD kunnen optioneel in een 30 minuten brandvertragende uitvoering worden geproduceerd en geleverd. Ze zijn getest volgens NEN 6069.

Het zijn de details die voor een optimale brandvertraging zorgen, zoals speciale afwerkingen en afdichtingen. Ook brengt BREEDVELD advies uit over de directe omgeving van de verplaatsbare wanden, zoals bovenconstructies, plafonds en de plaats binnen de door de architect gehanteerde brandcompartimenten. In een adviesgesprek laten we bovendien graag zien hoe BREEDVELD de brandveiligheid in de mobiele wandsystemen opbouwt.

Breedveld is al sinds 1906 actief op de Nederlandse en Belgische interieurmarkt. Opdrachtgevers profiteren dan ook van de kennis en knowhow die generatie op generatie is doorgegeven. Ook als het gaat om brandveiligheid in combinatie met verplaatsbare wanden.

Meer weten? Neem dan contact op en vraag vrijblijvend advies. Telefoon: 0487 542888

Reageren? Stuur een mail naar hdendikken@breedveld.com