Welkom in de wereld van mobiele wandsystemen.

Français | English | Deutsch Contact

Fr | En | De Contact

AANDACHT voor innovatie in mobiele wanden loont

gepost op 07-03-2014 10:47 door H. den Dikken


De continuïteit van organisaties hangt af van het vermogen om voortdurend met nieuwe creatieve oplossingen te komen. Een cliché misschien, maar zonder AANDACHT voor innovatie gebeurt er niets. BREEDVELD steekt al jarenlang...

De continuïteit van organisaties hangt af van het vermogen om voortdurend met nieuwe creatieve oplossingen te komen. Een cliché misschien, maar zonder AANDACHT voor innovatie gebeurt er niets. 

BREEDVELD steekt al jarenlang tijd en energie in het creëren van een innovatief klimaat. Iedere teamgenoot, ongeacht zijn plaats in de organisatie, kan zichzelf en zijn werkzaamheden altijd wel ergens verbeteren. Het is een continu proces. 

Waar uit zich dit innovatieve klimaat nu eigenlijk in?

Het begint met het langzaam maar zeker inbedden van een creatieve cultuur. Door mensen simpelweg regelmatig in aanraking te laten komen met andere denkmethodes. Er blijft altijd wel iets van hangen. Zoals het “Groene hoed denken” van Edward de Bono. Of inzicht in de mate waarin teamgenoten creatief of juist innovatief zijn. Daar bouwen we de volgende keer weer op verder. En ook daar blijft dan wel weer wat van hangen. Steeds meer en meer. 

De geboorte van het BREEDVELD Innovatieteam

Onlangs hebben we met het hele team elkaars capaciteiten beoordeeld. Positief en constructief, maar ook gericht op verbeterpunten. Met de informatie die daaruit voorkomt, kun je heel gericht verder ontwikkelen. 

Hoewel innovatie altijd een onderdeel van onze strategie is geweest, hebben we nu een officieel innovatieteam opgericht. De samenstelling komt voort uit alle lagen van de organisatie en is in alle opzichten veelbelovend en divers. 

Wat zien we daarvan terug in ons product?

We durven te stellen dat onze aandacht voor innovatie de afgelopen jaren zijn vruchten al heeft afgeworpen. Het is een optelsom van signalen uit de markt, van klanten en uit de interne organisatie. 

Gebruikers van onze mobiele wandsystemen zien de innovaties terug in ons product. Zoals in ver doorontwikkelde bedieningsmechanieken die onderscheidend zijn in de markt door hun lange levensduur. Als bedieningsmechanieken na 20 jaar intensief gebruik nog steeds probleemloos en soepel werken, is dat goed voor de gebruiker én voor onze naam. 

Een ander voorbeeld is de onlangs ontwikkelde dubbel beglaasde schuifwand met vakverdeling. Een het is een fraai product dat ontstaan is door een oor in de markt te luisteren te leggen. Een mobiele wand die past in de huidige behoefte aan openheid, transparantie en flexibiliteit. En die dankzij de hoge geluidsisolerende waarden ook nog eens goede een vergaderkwaliteit biedt. 

Kwaliteit is een keuze. Daar moet je vierkant achter blijven staan!

Architecten schrijven voor, aannemers willen graag een goede prijs, maar de klant wil uiteindelijk gewoon een product dat van deze tijd is, naar tevredenheid werkt en voldoet aan een flexibiliteitsbehoefte. Vandaag, maar ook over 10 of 20 jaar. Dat is één van de redenen waarom wij nooit afbreuk zullen doen aan de kwaliteit van hang- loop- en sluitwerk. En ook niet aan de mate waarop panelen in detail worden afgewerkt. Het oog wil ook wat. Bovendien is het dezelfde kwaliteit waar we als team met z’n allen trots op zijn. Dat blijven we graag voeden. 

Reageren? Stuur een mail naar hdendikken@breedveld.com